Nezaboravan desert Domaca pita sa medom kojoj jedan dodatak daje poseban ukus

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Nezaboravan desert: Domaća pita sa medom kojoj jedan dodatak daje poseban ukus

Autor Nataša Petrović
Autor Nataša Petrović

Probajte, nećete se pokajati!

Izvor: Youtube/Screenshot/Life, Love and Sugar

Mekana, mirisna i ukusna pita sa medom sjajna je sama po sebi, a poseban ukus joj daje morska so koja se posipa po vrhu, iako vam to možda djeluje kao ludost. Probajte i uvjerite se!

Sastojci:

115 grama putera

Šolja i po brašna

Dvije kašičice šećera

Pola kašičice soli

1/3 šolje hladnog mleka

Za nadjev:

115 grama putera

Pola šolje šećera

Kašika bijelog kukuruznog brašna

Pola kašičice soli

Dvije kašičice ekstrakta vanile

¾ šolje meda

3 jaja

Pola šolje slatke pavlake

Dvije kašičice jabukovog sirćeta

Kašičica morske soli

Priprema:

Najprije napravite tijesto tako što ćete u posudi srednje veličine da pomiješate brašno, šećer i so. Zatim dodajte putera iseckan na listiće i rukom izmiješajte sve. U sredini smjese napravite udubljenje pa dodajte mlijeko, a zatim dobro izmiješajte. Po potrebi dodajte još mlijeka, ali imajte na umu da testo ne treba da bude previše mokro.

Premjesite tijesto na pobrašnjenoj površini, oblikujte ga u krug, stavite u foliju i ostavite oko sat vremena u frižideru.

Zatim ga razvucite na pobrašnjenoj površini da bude oko centimetar debljine i prebacite u pleh. Prstima "zalijepite" tijesto za ivice pleha i odsecite višak tijesta ako ga ima. Ostavite u frižider na pola sata, a rernu zagrijte na 190 stepeni.

Da biste napravili nadjev, u posudi srednje veličine istopite puter, pa dodajte šećer, kukuruzno brašno i so. Takođe, dodajte i ekstrakt vanile i sve dobro izmiješajte, pa dodajte i med i opet izmiješajte. Dodajte po jedno jaje, miješajući između svakog dodavanja, a zatim u to umiješajte i slatku pavlaku i jabukovo sirće.

Nadjev prelijte preko pripremljenog testa i pecite oko 45-55 minuta, a zatim ostavite pitu da se ohladi do sobne temperature. Prije nego što je poslužite odozgo pospite malo morske soli.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA