• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako ste zainteresovani, već ste podržali umjetnost": Umjetnice Banjaluke u "provokativnim" pozama (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fotografkinja Jelena Medić napravila je kalendar za 2021. godinu na kojima se nalaze fotografije poznatih umjetnica iz Banjaluke u "provokativnim" pozama.

 Jelena Medić kalendar 2021 - "Umjetnice Banjaluke" FOTO Izvor: MONDO

Pijanistkinja Maja Regodić, fotografkinja i dizajnerka Tea Jagodić, pjevačica Dijana Josipović, rediteljka Jelena Topić, pijanistkinja i pjevačica Marija Šestić, foto-videografkinja Tajana Dedić - Starović, slikarka Nina Babić, glumica Miljka Brđanin, violinistkinja i glumica Milica Milovanović, glumice Slađana Zrnić i Anja Ilić pozirale su za kalendar Jeleni Medić, koja se nedavnom izložbom "Budni" predstavila javnosti u Bosni i Hercegovini.

Možda će vas zanimati

Ona je naime, dva dana nakon lokalnih izbora u BiH na ulicama Banjaluke, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Zvornika, Bijeljine, Tuzle, Doboja, Prijedora, Novog Grada, Brčkog, Modriče, Dervente, Prnjavora, Gradiške, Laktaša, Čelinca i Kotor Varoša umjesto političara postavila portrete domaćih umjetnika, filozofa i terapeuta na 116 bilborda.

A izložba je u cijeloj BiH izazvala buru oduševljenja, da bi ovim kalendarom sa banjalučkim umjetnicama željela dodatno da pojasni da je umjetnost sastavni dio naših života, a ne samo njegov luksuzni dodatak.

"Nadamo se da će vas kalendar češće podsjećati na ljepotu unikatnosti vašeg osjećanja svijeta, nego na planiranje dnevnih, nedjeljnih i mjesečnih obaveza. Umjetnost je osnova svakog života, a ne njegov luksuzni dodatak. Neka vas barem dani bez brojeva sjete na to. I hvala vam što ste se zainteresovali za njega. Time ste već podržali umjetnost", napisala je Jelena Medić na ovom kalendaru.

Jelena Medić je inače Novosađanka koja živi i radi u Banjaluci.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop