• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert Ognjen Grčak (gitara) u Banskom dvoru

Autor Nikolina Damjanić

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u petak 11. marta s početkom u 20 časova održaće se "Koncert Ognjen Grčak (gitara)". Koncert je organizovan u saradnji sa muzičkom školom "Vlado Milošević" Banjaluka.

 koncert u banskom dvoru Izvor: Banski dvor

Grčak trenutno privodi kraju svoje doktorske studije gitare na FMU u Beogradu u klasi profesora Srđana Tošića. Pored rada u srednjoj školi, angažovanje i kao predavač gitare na Slobomir P. univerzitetu u Bijeljini.

Tokom svoje umjetničke karijere nastupao je kao solista, u duetu sa svojim profesorom Srđanom Tošićem i u okviru trija „Amikus“ koji pored njega čine i Miloš Janjić i Slobodan Milivojević (profesori gitare na fakultetu u Nišu). Nastupi koji se mogu izdvojiti kao značajniji su na Gitar-art festivalu kao solista i sa triom „Amikus“.

Nešto o izvođaču: Ognjen Grčak (1978) porijeklom je iz Negotina gdje završava srednju muzičku školu i gimnaziju. Gitaru završava vanredno u srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu radeći na završnoj godini sa profesorom Aleksandrom Hadži-Đorđevićem. Svoje dalje muzičko obrazovanje nastavlja na tada Višoj muzičkoj školi u Nišu u klasi profesorke Vesne Petković. Nakon toga upisuje Fakultet muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu u klasi profesora Srđana Tošića. U to vrijeme (2001) osvaja i prvu nagradu na međunarodnom „Gitar-art“ festivalu. Svoje dalje školovanje, odnosno specijalizaciju, nastavlja na „Jacobs School of Music“ u okviru Indiana State University (USA). Tamo studira sa svjetski renomiranim gitaristima kao što su Ernesto Bitteti i Nuccio D´Angelo , i sa jednim od vodećih svjetskih lautista NigelNorth-om. Nakon toga vraća se u Srbiju gdje nastavlja da radi u srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“, gdje radi i danas.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop