• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba UG "Zeleni Lauš" u Banskom dvoru: Zašto umjesto zvuka biramo muk? (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Multimedijalna izložbu "Muk i zvuk" Udruženja građana "Zeleni Lauš" biće otvorena za posjetioce 10. i 11. marta od 18 časova u Art bioskopu i Velikom salonu Svetislav-Tisa Milosavljević Banskog dvora Kulturnog centra.

-
Izvor: YouTube/Zeleni Lauš

U okviru izložbe biće prikazan istoimeni film u dva termina - u 18 i 19 časova.

Projekat "Muk i zvuk" na inovativan način govori o dekadenciji umjetnosti u konzumerističkom društvu, s ciljem izazivanja kritičke reakcije kod posmatrača u pravcu njegovog kulturnog "ozdravljenja".

Izložbeni radovi i eksponati (fotografije, slike, instalacije, film) govore o traganju za umjetnošću na ekološki kompromitovanim lokalitetima, koji predstavljaju odraz konzumerističkog društva.

Skrajnut i neshvaćen, mladi umjetnik ima težak zadatak da na obroncima pseudokulture posadi sjeme umjetničkog preporoda i time najavi novu generaciju aktivistički nadahnutih artista, ali i novu kulturnu publiku.

Izvor: Promo

Opredjeljenost za "instantni" oblik umjetničkog izraza posljedica je ubrzanog načina življenja, nedostatka vremena, kao i pretjerane konzumacije mahom suvislih virtuelnih sadržaja koji postaju sastavni dio života čovjeka ograničenog u vremenu i prostoru. Jaki kontrasti u pogledu forme, boje i zvuka reformativno djeluju na posmatrača.

Publika je podstaknuta na kritičko razmišljanje o postojanju perspektivnih mladih umjetnika koje treba izvesti iz anonimnosti; o potrebi stvaranje uslova za njihov dalji razvoj i afirmaciju, kroz igradnju koncertnih dvorana, operskih kuća, gradskih ateljea, galerija i obrazovanih ustanova (baletskih, likovnih i drugih umjetničkih škola); o davanju više medijskog prostora umjetnosti kroz znalačku kritiku umjetničkih događaja; kao i o stvaranju nove kulturno reformisane publike.

Ova jedinstvena, društveno angažovana, multimedijalna izložba razotkriva anti-socijalni, anti-kulturni i antihumanistički identitet savremenog čovjeka, koji bira "muk" konzumerizma umjesto "zvuka" humanizma.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop