Stručnjaci otkrivaju "caku" zbog koje cvijeće raste kao ludo! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavan trik

Stručnjaci otkrivaju "caku" zbog koje cvijeće raste kao ludo!

Autor Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Postoji vrlo jednostavan trik koji može da pomogne da vam cvijeće savršeno "radi".

Izvor: Guliver/Getty Images/MachineHeadz

Naime, ljudi na društvenim mrežama su počeli da komentarišu o "zlatnoj tečnosti" i o tome kako ona sjajno djeluje na biljke. Riječ je o vodi u kojoj je kuvana tjestenina.

Ideja o korišćenju ove vode za njegu cveća je prilično jednostavna – kada skuvate tjesteninu, nemojte da prospete ovu vodu, već je iskoristite za zalivanje biljaka.

Naime, na društvenim mrežama se pronijela priča o tome da je ova voda puna skroba iz testenine, koji stimuliše rast biljaka. Da to ima smisla potvrdila je baštovanka Džena Lorejn.

Možda će vas zanimati

 "Zalivanje biljaka ovom vodom ima dosta prednosti, a ne može da škodi. Voda u kojoj je kuvana tjestenina je puna skroba, a biljke vole skrob. Zašto? Pa, zato što je pun vitamina i minerala, tako da podstiče rast biljaka", kaže Lorejn.

Ona kaže da je ova voda dobra za sve vrste biljaka, bez obzira da li je riječ o zelenim biljkama ili onima koje cvjetaju.

"Ova voda ne može ni na koji način da ošteti biljke", kaže baštovanka, dodajući da njoj ne pada na pamet nijedna biljka kojoj ova voda ne bi prijala.

Međutim, stručnjaci iz kompanije HeyPlants kažu da neposoljena voda u kojoj je kuvana testenina može da nahrani biljku, ali da treba biti oprezan.

"Koristite je oprezno. Ako to previše često koristite može da dođe do nakupljanja bakterije zbog kojih će se razviti buđ".

Oni ističu da ni slučajno ne smijete da posolite vodu, ako namjeravate njome da zalijete biljke. Takođe, dodaju da obavezno ostavite da se voda ohladi jer ne želite da skuvate koren biljke.

Stručnjaci iz kompanije Feather and Nest saglasni su da je ova voda jako korisna za njegu biljaka, ako se koristi prema ovim uputstvima – nikako posoljena i ne previše često. Sa druge strane, ako možda ne volite tjesteninu, kažu da u iste svrhe može da posluži i voda u kojoj je kuvan krompir.

Kao još jedan od načina na koji možete da dohranite svoje biljke na zdrav način, stručnjaci savetuju da u vodu potopite koru banane, ostavite da odstoji, a zatim njome zalijete cveće.

(MONDO.RS)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA