• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Jutro poslije - kuvana rakija

Autor mondo.rs

"Vruća" ne liječi mamurluk, ali ako vjerujete u onu narodnu - klin se klinom izbija - pročitajte kako se kuva rakija i zašto se pije ujutru.

Kuvana uglavnom se pije ujutru tokom hladnih zimskih mjeseci, da ugrije tijelo, ali neki kažu i dušu, da dan počne "toplo oko srca".

U nekim mjestima, gdje domaćini moraju čim se probude da očiste snijeg ispred kuće, koji je tokom noći napadao, kuvana rakija im mnogo u tom poslu pomaže - nekima poslije čašice, dvije, ne trebaju čak ni rukavice.

Takođe, vruća, ali i rakija uopšte, ubrzava varenje, zbog čega se takođe pije ujutru, dok ste još kod kuće, i to iz čaša od debelog stakla, koje imaju dršku.

Uz kuvanu rakiju najbolje se slaže ribanac, ali i kiseli kupus isječen "na krupno" i "poprskan" ljutom tucanom paprikom. Vruć hljeb, malo starog sira i slaninice, neće zasmetati.

Inače, svaka rakija može da se kuva, a kako se to radi pročitajte u tekstu:

Kako se kuva rakija

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop