• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije šala: Naučite se manirima u Banjaluci za skoro 600 maraka (FOTO)

Izvor mondo.ba

U Banjaluci će 12. aprila biti održana radionica pod imenom „Maniri za stolom“ koja u programu edukacije sadrži pravila ponašanja u restoranima. Cijena? 595 KM.

 shutterstock_87420914.jpg Izvor: Shutterstock

Dobro ste pročitali – skoro 600 maraka za to da biste saznali šta znači „fine dining“, kako se ispravno drži čaša za vino i kako se zahvaliti na večeri.

Prema riječima organizatora, polaznici imaju priliku da ovladaju vještinama koje će im pomoći da se sa lakoćom i elegancijom snađu u svim situacijama vezanim za objedovanje, poslovnim, privatnim i fine dining restoranima..

Šta možete naučiti za 595 KM?

Prvo, ne brinite – naučićete razliku između večere i objedovanja. Da, postoji razlika! Ovdje ćete saznati da prava večera uključuje escajg koji ne koristite ni u najluđim snovima. Takođe, od vas će tražiti da prepoznate razliku između privatnih i poslovnih večera, kao i dress code koji one uključuju.

Izvor: Manir mentor/Printscreen

Za 595 KM, bićete naučeni i da, kada ste u restoranu, važno je da obratite pažnju na escajg, čaše i „kako se to sve koristi“. Polaznici će imati priliku da nauče pravilno držanje čaše za vino, kako bi se njihov „vinski trenutak“ pretvorio u pravi prikaz elegantnosti, a ne u pokušaj poziranja za društvene mreže.

Elegantno ponašanje u restoranu: Torba, telefon i lične stvari

Pored toga, naučićete kako da pravilno postavite torbu u restoranu (ne, nije na stolu), kako da ne pogledate telefon tokom večere (iako ćete sigurno dobiti poruku u trenutku kad vam je najneprijatnije), te kada je pravo vrijeme da donesete poklon.

Vino i degustacija: Na kraju, ipak nije samo o hrani

I tu dolazimo do vina, jer ništa ne govori „kulturna osoba“ kao sposobnost da prepoznaš vino u staklenoj boci i još ga pravilno degustiraš.

Završetak obroka: Da, postoji način da se zahvalite!

A na kraju, naučićete kako da se zahvalite domaćinu! Da, zvuči jednostavno, ali prema organizatorima, nije dovoljno samo reći „hvala“. Vjerovatno se očekuje da dodate neki sofisticirani izraz, poput „bio je to nezaboravan gastronomski doživljaj“ ili slično.

I da, ovaj tekst nije satiričnog karaktera iako je 1. april!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

8. Xy

Moglo bi se protumačiti da jeste satiričnog karaktera, ne u prvoaprilskom negu u nekom drugom kontekstu. Kultura i maniri se usvajaju u poridici, njeguju i nadograđuju cijeli život. Doduše, za novokomponovanu elitu današnjice su neophodne edukacije.....a cijena će im biti beznačajna. Oni vole sve što je skupo. Ne znam samo, hoće li svi biti u stanju da savladaju gradivo ili će kupiti sertifikat i hvaliti se time.

Kebab

Članak zrači frustracijom ženskog “novinara” iz tabora Mondo portala. Ne znam koja je potreba. Ako ti se ne sviđa preskoči

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop