Rasol od kiselog kupusa je vijekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.

Zimski period je vreme kada je našem tijelu potrebna posebna podrška. Tada je važno koristiti dokazane, prirodne metode jačanja imuniteta. Jedan od njih je sok od kiselog kupusa, koji je vijekovima prepoznat kao izvor zdravlja. Bogat je vitaminima i mineralima, a ima i korisne bakterije, koje ga čine neprocenjivim saveznikom u borbi protiv infekcija i podržavaju pravilno funkcionisanje srca i sistema za varenje.
Ovo tradicionalno piće ima niz pozitivnih svojstava. Poboljšava varenje zahvaljujući prirodnim probioticima, stabilizuje nivo šećera u krvi i ublažava stomačne tegobe. Štaviše, podržava funkcionisanje jetre. Njegov uticaj na cirkulatorni sistem ne može da se precjeni, može da snizi nivo holesterola i poveća elastičnost krvnih sudova.
Kome je namijenjen rasol od kiselog kupusa?
Sok od kiselog kupusa preporučuje se osobama sa smanjenim imunitetom, sa crevnim tegobama, kao i ženama u menopauzi. Međutim, ljudi sa visokim krvnim pritiskom, problemima sa bubrezima ili netolerancijom na histamin, treba da budu oprezni ili da ga potpuno eliminišu iz svoje ishrane. Trudnice i dojilje treba da konsultuju konzumaciju sa ljekarom.
Ono u čemu mnogi griješe, jeste uzimanje bilo kada. Najbolje je da ga pijete na prazan želudac kako biste maksimizirali apsorpciju hranljivih materija. Takođe, možete da ga kombinujete sa drugim sokovima kako bi se ublažio intenzivan ukus.
(MONDO)