• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže još jedan telefon sa savitljivim ekranom: Google Pixel + Android 12

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Značaj Google savitljivog telefona je mnogo veći od samog uređaja, jer će ova kompanija konačno napraviti bolju sistemsku podršku za ovakve telefone, omogućavajući značajno bolju integraciju sa Android ekosistemom.

 Stiže još jedan telefon sa savitljivim ekranom: Google Pixel + Android 12 Izvor: SmartLife / Google

Već više od dvije godine slušamo govorkanja o Google Pixel telefonu sa savitljivim ekranom, ali su informacije koje stižu do nas oskudne i veoma neprovderene, pa slobodno možemo reći da danas imamo više potvrđenih informacija o jednorozima nego o savitljivom Pixel modelu.

Najnovije informacije nagovdeštavaju da bi prve zvanične potvrde o Pixel Fold telefonu mogle da stignu do kraja ove godine. Naime, jedan od poznatijih korisnika koji dolaze do povderljivih Google informacija, cstark27, koji je objavio informacije o kameri Pixel 6 telefona značajno prije nego što je Google bio spreman da to uradi.

Ovoga puta primijetio je da se u Android 12 beta verziji priča o telefonu kodnog imena “Passport”. Passport se prije pominjao kao radna verzija savitljivog Pixel telefona, što i govori dosta o njegovom formatu, koji bi trebao da bude sličan Galaxy Z Fold seriji.

Pored naziva, iz informacija koje su dostupne, pretpostavlja se da će savitljivi Pixel da koristi Google Tensor procesor koji ćemo vidjeti u Pixel 6 modelu, koji pravi Samsung, kao i da će Samsung praviti mnogo drugih dijelova, uključujući i modem. U informacijama se pominju “Oriole” i “Raven” (Pixel 6 i Pixel 6 Pro) telefonu, dok su “Passport” i “Slider” još dva modela koji će koristiti novi Samsung modem.

Pretpostavlja se i da će Pixel Fold koristiti identičan ekran kao Galaxy Z Fold 37,6-inčni AMOLED na 120 Hz, što i ne čudi s obzirom na tesnu saradnju ove dvije kompanije: Wear OS za Samsung satove, Tensor procesori za Google telefone itd.

Sprema se iznenađenje?

Moguće je i da će Pixel Fold biti iznenađenje koje će Google napraviti na zvaničnom predstavljanju Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefona, jer se o Pixel 6 generaciji već skoro sve zna.

Google Pixel 6 Tensor čipset
Izvor: YouTube / Marques Brownlee

Kao i što smo pomenuli, najveća prednost za Android svet će svakako biti podrška za telefone sa savitljivim ekranom kroz operativni sistem. Dosad su to uglavnom radili proizvođači specifično za svoje modele, ali bismo itekako željeli da vidimo da se Google malo više pozabavi ovom tematikom, jer ne sumnjamo da će savitljivi telefoni postati sve popularniji.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS