• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Definitivno je: Ukida se Galaxy Note serija

Autor Marko Čavić

Galaxy Unpacked 11. avgusta gotovo izvjesno nas neće upoznati sa novim Galaxy Note telefonima.

 Definitivno je: Ukida se Galaxy Note serija Izvor: SmartLife / Twitter / @evleaks

Samsung Galaxy Note 20 serija, koju smo upoznali u Njujorku 2019. godine, ostaće upamćena kao posljednja serija premijum telefona sa S Pen olovkom.

Umjesto nove Galaxy Note serije dobili smo samostalni S Pen, koji nakon Galaxy S21 Ultra stiže i na telefon savitljivog ekrana, Galaxy Z Fold3.

Prema sve većem broju izvora saznajemo da je Note serija ili stavljena na dugu pauzu ili ukinuta.

Samsung definitivno neće imati novi Note ni ove sezone i to je već druga godina da je odluka takva, a nema naznaka da će se to u skorije vrijeme promijeniti.

Izbacivanjem Galaxy Note serije Samsung je napravio mjesta svojim modelima sa savitljivim ekranima i jasno napravio distinkciju Ultra serije od svih drugih modela. Tako će samo Ultra u Galaxy S seriji imati podršku za S Pen i očigledno Galaxy Z Fold serija.

Osim toga Samsung je uspio i da poveća cijenu telefona, koju sa Note serijom ne bi mogao da dosegne - S21 Ultra košta od 1.259 evra i više, a Z Fold serija košta oko 2.000 evra trenutno, mada se šuška da će novi modeli kretati od 1.599 evra. Početna cijena Galaxy Note telefona bila je od 800 evra naviše i jasno vam je koliko je Samsung, zapravo na dobitku izbacivanjem Note serije i pridruživanjem njene najvažnije opcije samo Galaxy Z Fold i Galaxy Ultra modelima.

Povrh svega, sa Ultra ili Z Fold telefonima nećete dobiti S Pen, kao što je bio slučaj sa Galaxy Note serijom - moraćete da je kupite odvojeno ili zajedno sa futrolom u kojoj ćete je nositi.

Trenutno S Pen može da se kupi u običnom i Pro izdanju sa ili bez futrole za telefon u kojoj se nosi, a od toga da li se kupuje sama ili sa futrolom i da li je ili nije Pro zavisi i cijena dodatka.

Ako je odluka definitivna - žao nam je što je to tako, jer u redakciji SmartLife rade ljudi, koji još uvijek nose neke stare i nove Galaxy Note modele. Ipak, trudimo se da s poslovne strane razumijemo i odluku Samsung kompanije - Note je ubijen, S Pen je ponuđen svakome ko ga poželi i istovremeno je povećana cijena novih uređaja.

Žrtva je jasna, nema tu šta da nam bude drugačije…

Šta vi mislite o izbacivanju Galaxy Note serije?

(MONDO) 

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS