• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbudljiv kraj ljeta: Prvo Xiaomi, onda HONOR i Samsung, pa Apple za kraj

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Dok s neizvjesnošću čekamo šta će dalje biti s koronom nešto malo manje neizvjesnosti imamo oko toga ko će sve i šta predstaviti do kraja ljeta među proizvođačima pametnih telefona.

 Uzbudljiv kraj ljeta: Prvo Xiaomi, onda HONOR i Samsung, pa Apple za kraj Izvor: SmartLife / HONOR

Tokom 2020. godine smartfon industrija doživjela je prvi globalni pad, koji je iznosio oko 12 procenata.

Tokom 2021. godine, slabljenjem pandemije zbog vakcinacije i velikog broja osoba koje su preležale virus korona, oporavila se i industrija pametnih telefona i stvari se polako, s naglaskom na toj riječi polako, vraćaju na staro.

Ipak, zbog korone i drugih faktora tržište je danas drastično drugačije, nego što je bilo u istom periodu prošle godine.

Xiaomi premijera 10. avgusta

Xiaomi je broj jedan u Evropi i svjetski broj dva (Xiaomi je prestigao i Apple) u drugom tromjesečju po isporukama telefona i ima ogroman rast, koji se čini nezaustavljivim.

Zbog toga Xiaomi planira da 10. avgusta predstavi nekoliko novih uređaja, među kojima će biti izvjesno Xiaomi Mi Mix 4 i moguće sljedeća generacija Xiaomi Mi telefona sa savitljivim ekranom. Pored ovih jednog ili dva telefona vjerovatno ćemo upoznati još neke uređaje iz Xiaomi i Mi ekosistema.

Samsung premijera 11. avgusta

Sljedeći je Samsung. Samsung suvereno vlada tržištem telefona sa savitljivim ekranom i nije žurio da predstavlja nove generacije Flip i Fold uređaja. Nakon godinu dana čekanja i čak i više u slučaju Flip modela, dobijamo nasljednike - Galaxy Z Flip3 i Galaxy Z Fold3, koji će biti značajno unapređeni u odnosu na prethodnike.

Cijene će im biti nezvanično niže, a Fold3 će čak imati kameru pod ekranom s unutrašnje strane i podršku za S Pen. Nećemo vidjeti Samsung Galaxy S21 FE 5G još uvijek, to kompanija planira da predstavi kasnije, ali nam stižu Galaxy Buds 2 bežične slušalice i četvrta generacija Samsung Galaxy Watch pametnih satova.

Samostalna HONOR premijera 12. avgusta

Odmah iza je HONOR. Ovo će biti prva globalna i samostalna kampanja kineske kompanije, koja će predstaviti nekoliko novih uređaja - HONOR Magic3, HONOR X20 i moguće još neke globalne premijere već ranije predstavljenih telefona u Kini, među kojima bi mogla biti i HONOR 50 serija, ali i jeftiniji telefon HONOR Play serije.

Takođe, mogli bismo da upoznamo i nove bežične HONOR Earbuds serije, možda je vrijeme i za novi pametni sat, ali svakako čekamo konkretnije podatke o tome da se Google i GMS vraćaju na HONOR telefone.

Malo ćemo predahnuti od Android uređaja i onda slijedi najveći konkurent - iPhone!

iPhone 13 premijera 13. septembra?

Apple će, po svemu sudeći, premijeru iPhone 13 uređaja, ako se oni uopšte tako budu zvali, upriličiti u starom terminu, u septembru, a ne s odlaganjem od nekoliko nedjelja.

Nećemo vidjeti iPhone SE 2021, to je definitivno, ali ćemo upoznati Apple A15 Bionic čipset, najmanje četiri nova iPhone telefona, a očekujemo i velike promjene uz iOS 15 najavu i mnoge druge gedžete - Apple Watch i moguće konačno novu iPod generaciju.

SmartLife blog uživo sa svih premijera

Sve premijere SmartLife će pratiti uživo, u formi bloga u kojoj jedino kod nas možete da pratite iz sekunda u sekund sve što se dešava na premijerama, uz obilje slika, video priloga i dodataka sa društvenih mreža Facebook, Instagram i Twitter.

Live blog ćemo aktivirati tačno pola sata pred svaku od premijera i daćemo vam u uvodu osnovne naznake svega što bi trebalo da vam pomogne da aktuelnu premijeru ispratite na najbolji način.

Vidimo se uskoro da pričamo o svemu što će proizvođači predstaviti!

A gde je Huawei?

Kompanija ne otkriva svoje planove za sada. Ipak, nezvanično, što se može pročitati na internetu, Huawei sprema globalnu premijeru nove NOVA serije, koja će biti iz modela serije 8 ili 9, ali tek u oktobru ili novembru. GSMArena je objavila da se NOVA 8 pojavio u Rusiji, a da bi u neke zemlje mogao da stigne i NOVA 9i model.

Što se Huawei P50 serije tiče znamo da će ona debitovati i globalno, nakon što je predstavljena u Kini, ali niko čak ni okvirno ne zna kada bi ovi telefoni mogli da se pojave u Evropi i samim tim i kod nas.

U svakom slučaju - pratite nas i za te detalje, imaćemo ih prije svih, kao i uvijek ;)

Kojoj premijeri se vi najviše radujete?

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS