• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul odlazi od kuće, Klop ga seli u dom za 500 godina: Pogledajte sjajni trening centar Liverpula od 50 miliona

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

"Bilo bi čudno da se radujemo, ali biće nam sjajno", rekao je Jirgen Klop. Pogledajte novi, spektakularni trening centar kluba

 Liverpul odlazi od kuće, Klop ga seli u dom za [500 godina]: Pogledajte trening centar Liverpula Izvor: YouTube/ Liverpool FC

Ova subota biće težak dan za sve u Liverpulu.

Šampion Premijer lige posle 60 godina napušta svoj trening centar u Melvudu, jer će posle pauze zbog mečeva reprezentacije raditi u svom novom domu u Kirkbiju, vrednom 50 miliona funti.

Možda će vas zanimati

Novi trening-centar se zbog sponzorskih razloga zove "Aksa trening centar" i smešten je na istom mestu na kojem se sada nalazi klupska akademija, pa je ideja da se na taj način ubrza interakcija prvog tima i mladih kategorija.

Liverpul je planirao da ovu selidbu izvede tokom avgusta, ali će zbog korone ona biti izvedena ovog novembra, kada će se "Redsi" smestiti u novu bazu udarenu 10 kilometara od grada.

"Pomešane su mi emocije zbog ovoga, definitivno. Melvud je tako divno mesto i ima veliki značaj u mom životu. Bio sam ovde pet godina, čak i duže od toga. To je zaista posebno mesto. Dobra stvar u ovome je što je neko mesto dobro onoliko koliko su dobri ljudi u njemu, a mi ćemo ih povesti sve. Kirkbi će isto tako biti posebno mesto. Naravno, bilo bi čudno ako bismo se radovali odlasku, jer se mnogo toga lepog ovde dogodilo", rekao je Klop.

"Proveli smo ovde zaista lep trenutke, ali to je život. Stvari se menjaju i morate da se prilagodite. Nekad idete u korak sa promenama i morate to da pratite. Melvud bi nam i dalje bio dobar, ali u budućnosti ne bi bio dovoljno dobar, zato se sada pripremamo za budućnost. Odlazimo iz dobrog mesta na još bolje", dodao je Nemac.

Novi trening centar Liverpula prostire se na površini od 9.200 kvadratnih metara, ima niz fudbalskih terena, terene za zagrevanje i za golmane, kao i trenažne sale u kojima su smeštene i dve teretane, velika dvorana, kompleks za hidroterapiju i centar za rehabilitaciju.

"Iz dobrog razloga me nisu pitali za dizajn tog mesta. Konsultovan sam oko toga gde bi koji teren trebalo da bude i govorio sam im o takvim stvarima, koje su nam zaista neophodne. Za ostale se nisam pitao. Nije sve to zbog mene, već zbog Liverpula koji bi tu trebalo da bude narednih 500 godina, ako tako hoćete da formulišem. Meni se novi centar sviđa, ali trebalo bi i drugima da odgovara", dodao je Nemac.

Pogledajte kako izgleda Liverpulov centar.

Liverpul trening centar
Izvor: YouTube/Liverpool FC

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC