• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zrinjskog ima jasnu poruku pred Borac: Sve je do pristupa, ne smijemo da budemo "mlaki", to ne dopuštam!

Autor Dragan Šutvić

Derbi je sutra u 17 časova

 m:tel Premijer liga BiH 15. kolo Zrinjski Borac Žižović najava Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Mostarski Zrinjski sutra će u gradu na Neretvi ugostiti fudbalere Borca, koji na duel sa "plemićima" dolaze lišeni usluga kapitena Stojana Vranješa, koji je pozitivan na korona virus.

Mostarci su bili u naletu u posljednja tri kola, te, između ostalog, trijumfovali u dva derbija (Velež 3:1 i Široki Brijeg 2:1, op.a.), ali trener Žižović nije bio saglasan sa konstatacijom stratega Banjalučana Vlade Jagodića da je "za Zrinjski pauza stigla u lošem trenutku".

Možda će vas zanimati

"Bez obzira što smo upisali tri pobjede na isto toliko posljednjih utakmica, mislim da nam je pauza itekako bila potrebna, obzirom da smo za 17 dana odigrali sedam utakmica i da su to većinom igrali isti igrači. Njih 13-14 je iznijelo sve to i mislim da nam je odmor dobro došao, kako bismo na miru mogli da uđemo u ovih pet utakmica koje nas čekaju do kraja polusezone", rekao je Mladen Žižović na konferenciji za novinare.

Što se tiče Borca...

"Borac nas je dobio u Banjaluci, ispred nas je na tabeli, imamo šansu da eventualnom pobjedom dođemo do trećeg mjesta i učinićemo sve da im se na jedan fer i sporski način revanširamo za poraz na Gradskom stadionu. Vrlo iskusna ekipa koja ima šampionske ambicije i iskusnog trenera. Imaju u svojim redovima nekoliko izvanrednih individualaca, a pokušaćemo da iskoristimo činjenicu da su nešto lošiji u gostima i da te njihove dobre strane, a to su Zakarić, Ziljkić i Lukić, neutrališemo, nametnemo stil igre koji nama odgovara i dođemo do pobjede. U prošloj utakmici bili su veoma 'raspucani', postigli su četiri pogotka i to moramo da zaustavimo. Krilni igrači Zakarić i Ziljkić su, po meni, njihovo najjače oružje i ukoliko uspijemo da ih zaustavimo, očekujem da budemo dominantni u posjedu i iz tog posjeda stvorimo i kreiramo nekoliko prilika, te se nadamo i golovima."

Nema Zrinjski pravo, ističe Žižović, da bude "mlak" na ovoj utakmici.

"Može da se desi da promašimo šansu, ali o angažmanu i pristupu se ne raspravlja i uvjeren sam da će biti na maksimalnom nivou", kategoričan je Žižović.

Miloš Filipović, jedna od udarnih igli tima u dosadašnjem toku sezone, propustiće ovaj meč zbog povrede skočnog zgloba, ali Žižović ne želi to da stavlja u prvi plan.

"Od početka prvenstva, nijednom na raspolaganju nismo imali sve igrače. I sutra sigurno neće biti Filipovića, ali to apsolutno nije fokus. Tako je kako je, i druge ekipe imaju problema. Imamo par igrača koji su 'ranjivi', a vidjećemo na današnjem treningu da li možemo da ih koristimo na sutrašnjoj utakmici. Međutim, smatram da imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača na broju i uz jedan maksimalan angažman i respekt prema dresu koji nose, ali i prema rivalu, nadam se da možemo doći do za nas pozitivnog ishoda, a to je pobjeda", zaključio je Žižović.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 15. kolo

Subota

Tuzla siti – Mladost (13.00)

Željezničar – Sloboda (15.00)

ZrinjskiBorac (17.00)

Nedjelja

Krupa – Velež (13.00)

Sarajevo – Olimpik (15.00)

Široki Brijeg – Radnik (17.00)

TABELA: Sarajevo 34, Željezničar 29, Borac 27, Zrinjski 25, Velež 22, Široki Brijeg 21, Tuzla siti 21, Sloboda 17, Mladost 16, Radnik 11, Krupa 8, Olimpik 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC