• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borusija neprepoznatljiva bez Holanda: "Švabe" iskoristile "raspad sistema" u Dortmundu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Štutgart neočekivano ubjedljiv kao gost na "Zignal Iduna Parku".

 Borusija Dortmund - Štutgart 1:5 Bundesliga 11. kolo Izvor: Tanjug/Focke Strangmann/EPA Pool

Za razliku od domaćih mečeva, Štutgart ove sezone igra odlično kao gost, što je na svojoj koži osjetila neprepoznatljiva Borusija.

Tim iz Dortmunda, bez svog najboljeg igrača Erlinga Brauta Holanda (nije igrao zbog povrede), uopšte nije ličio na sebe, a posebno u fazi odbrane, što su gosti znalački svaki put kažnjavali i stigli do izuzetno ubjedljivog trijumfa 5:1 (1:1).

Možda će vas zanimati

"Švabe" su u Dortmundu stigle do četvrtog ovosezonskog slavlja u gostima, van svog stadiona upisali su i još dva remija, te su uz Bajer Leverkuzen i Volfsburg u krugu timova koji su neporaženi kao gosti.

Uvodna polovina prvog poluvremena pripala je fudbalerima Borusije Dortmund, ali u jeku napada domaćih, sjevnula je brza kontra "švaba". Emre Džan srušio je u svom kaznenom prostoru Matea Klimovica, a Sila Vamangituka pogodio je sa "kreča" za vođstvo Štutgarta.

Taj gol kao da je dao krila gostima, koji su zaigrali znatno bolje, imali dvije dobre šanse da uvećaju prednost, ali su ih propustili, pa je tim Lusijena Favra uspio da izjednači.

Đovani Rejna primio je dubinski pas Marka Rojsa lijevom nogom, odmah iz prve šutirao desnom i postigao sjajan gol za izjednačenje.

Ipak, bilo je to sve od blijedih domaćina.

Dortmund's Jadon Sancho, left, and Silas Wamangituka from Stuttgart challenge for the ball during a German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and VfB Stuttgart in Dortmund, Germany, Saturday, Dec.12, 2020. (Bernd Thissen/dpa via AP)
Izvor: Tanjug/Bernd Thissen/DPA

Katastrofalna reakcija i poigravanje odbrane, Borusije je koštalo i drugog primljenog gola početkom nastavka, a strijelac je ponovo bio Vamangituka.

Na isteku sata igre, odbrana "žutih" ponovo je zaspala, što je iskoristio Filip Forster da postigne treći gol i definitivno riješi pitanje pobjednika na ovom meču.

I Klimovic je dva minuta kasnije bio u prilici da zatrese mrežu indisponiranih domaćina, ali nije imao sreće - pogodio je stativu.

Vjerovali ili ne, taj četvrti gol stigao je već u narednom napadu, i to nakon još jednog lošeg pasa odbrambenih fudbalera Borusije. Tačnije, Džad Belingem "poklonio" je loptu Vamangituki, koji ju je proslijedio do Tangija Kulibalija, a Francuz precizno pogađa za neočekivanih 1:4.

Postigao je Rejna pred kraj još jedan gol, ali je isti poništen zbog ofsajda, da bi u prvom minutu nadoknade pukla "petarda". Nikolas Gonzales pogotkom za konačnih 1:5 završio je kontranapad, ali i mučenje domaćina.

Dobra izdanja iz Lige šampiona Borusija Dortmund nikako da potvrdi u domaćem prvenstvu, gdje sve više zaostaje za mjestima koja vode u Ligu šampiona.

S druge strane, Štutgart je nakon 13 godina slavio na "Zignal Iduna Parku", a prekid crne serije obilježio je na spektakularan način.

Izvor: Tanjug/Jan Woitas/DPA

U ostalim mečevima RB Lajpcig bio je siguran i već u prvom poluvremenu osigurao trijmf protiv Verdera, koji mu je, bar privremeno, donio prvu poziciju.

Frajburg je slavio domaću pobjedu protiv Arminije, a Keln gostujuću protiv Majnca, dok pobjednika nije bilo u duelu Borusija Mehnengladbah - Herta.

BUNDESLIGA - 11. KOLO:

Borusija Menhengladbah - Herta 1:1 (0:0)
/Embolo 70 - Genduzi 47/

Borusija Dortmund - Štutgart 1:5 (1:1)
/Rejna 39 - Vamangituka 26 pen, 52, Forster 60, Kulibali 63, Gonzales 90+1/

Frajburg - Arminija 2:0 (0:0)
/Grifo 79 pen, Vu 90+1/

Majnc - Keln 0:1 (0:0)
/Redžbečaj 55/

RB Lajpcig - Verder 2:0 (2:0)
/Sabicer 26 pen, Olmo 41/

Union Berlin - Bajern Minhen (18.30)

U nedjelju:

Augzburg - Šalke (18.30)

Bajer Leverkuzen - Hofenhajm (18.00)

Odigrano u petak:

Volfsburg - Ajntraht 2:1 (0:0)
/Veghorst 76 pen, 88 - Dost 62 pen/

TABELA: RB Lajpcig 24, Bajern Minhen (-1) 23, Bajer Leverkuzen (-1) 22, Volfsburg 21, Borusija Dortmund 19, Štutgart 17, Borusija Menhengladbah 17, Union Berlin (-1) 16, Ajntraht 13, Hofenhajm (-1) 12, Herta 12, Augzburg (-1) 12, Verder 11, Frajburg 11, Keln 10, Arminija 7, Majnc 5, Šalke (-1) 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC