• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković i Krstajić - rivali i kao treneri: Nekada bitke u derbiju, sećanja na Partizan - Lacio i Mundijal! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi put će odmeriti snage i kao treneri suparničkih timova, kada se TSC i Zvezda sastanu u sredu u Senti, a putevi su im se često ukrštali tokom igračkih karijera. Bili su rivali, ali su često igrali i zajedno.

 crvena-zvezda-tsc-uzivo-dejan-stankovic-mladen-krstajic-reprezentacija-lacio-partizan Izvor: MN PRESS

Imali su prilike da odmere snage na terenu jedan protiv drugog, bili su saigrači u reprezentaciji, a onda imali i prilike da sarađuju pred Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Ali ove srede Dejan Stanković i Mladen Krstajić će se prvi put kao treneri jedan drugom suprotstaviti. Crvena zvezda će gostovati ekipi TSC-a.

Možda će vas zanimati

Radi se o utakmici 25. kola Superlige Srbije, a kraj aut linije biće nekadašnji šampion Evrope sa Interom i beskompromisni štoper koji je karijeru gradio u nemačkoj Bundesligi.

I dok će Crvena zvezda tražiti nastavak sjajne forme, a TSC pokušati da ih iznenadi, lepo je prisetiti se istorije koju Stanković i Krstajić imaju.

Jedan je ponikao u Crvenoj zvezdi, a drugi u Partizanu i njihov prvi susret bio je u revanšu finala Kupa Jugoslavije 1996. godine, kada su crveno-beli podigli trofej.

Mladi Stanković je tad zatresao i mrežu u pobedi Zvezde 3:1 (u prvom meču je bilo 3:0 za crveno-bele).

Finale Kupa Jugoslavije 1996. godine, revanš meč
Izvor: YouTube/Crni Guja

Do danas se pamti i kada su se njih dvojica susreli dve godine kasnije. Bilo je to u novembru 1998. godine, kada je Partizan dočekao Lacio u Beogradu - a i Krstajić i Stanković su se upisali u strelce!

Bio je to revanš 1/8 finala Kupa pobednika kupova, kada je Krstajić u ranoj fazi meča doneo prednost Partizanu za 1:0 pogotkom pod prečku. Marselo Salas je tada izjednačio, a Dejan Stanković po ulasku u igru u nastavku meča doneo preokret. Do kraja meča je Salas povisio prednost Italijana, a mladi Ivica Iliev smanjio na konačnih 2:3.

Partizan - Lacio 1998.
Izvor: YouTube/krkipfc

Lacio je te sezone i osvojio Kup pobednika kupova, a Stankovićevi i Krstajićevi putevi su se mnogo puta susretali u nastavku karijere. To se pre svega odnosilo za nastupe u dresu reprezentacije, a upravo su kao njen deo Stanković i Krstajić učestvovali na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

Tada se Srbija i Crna Gora nije lepo provela, ostvarivši debakl u Nemačkoj. Krstajić i Stanković su imali prilike da sarađuju i pred Mundijal 2018. godine, kada je bivši igrač Intera bio savetnik tadašnjem selektoru pre turnira u Rusiji.

Sada će se prvi put nadmudrivati pored aut linije. Meč TSC - Crvena zvezda je na programu u sredu u 16.05 časova.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC