• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda bez trenera: Crnogorac poslije "šamara" od "fenjeraša" podnio ostavku

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Odlazim teška srca, ali nadam se da će moj odlazak imati pozitivan efekat", poručio je sad već bivši trener Tuzlaka.

 Gradimir Crnogorac nije više trener Slobode Izvor: Anadolija/Ahmed Bešić

Loši rezultati na startu drugog dijela sezone primorali su dosadašnjeg trenera Slobode Gradimira Crnogorca da podnese ostavku.

Tuzlaci su prvo na svom stadionu poraženi od gradskog rivala Tuzla sitija 0:2, da bi identičan neuspjeh upisali na gostovanju posljednjeplasiranom Olimpiku.

Možda će vas zanimati

"Smatram da je u ovom trenutku najbolje za klub, a i za tim, da podnesem ostavku, jer Sloboda je ispred ličnih interesa, ispred svega. Odlazim podigunute glave, dali smo sve od sebe i smatram da smo radili dobro i profesionalno od prvog do posljednjih dana u klubu. Smatram da Sloboda ima perspektivan tim i nadam se da će se sadašnja politika promovisanja naših mladih nastaviti", poručio je sad već bišvi trener Tuzlaka.

Poručio je da sa "Tušnja" odlazi teška srca, ali vjerouje da će stvari krenuti nabolje.

"Želim još jednom da se zahvalim Upravi na pokazanom povjerenju i podršci. Slobodi naravno želim sve najbolje u nastavku prvenstva, to će uvijek biti moj klub. Odlazim teška srca, ali nadam se da će moj odlazak imati pozitivan efekat. Novom šefu stručnog štaba želim sve najbolje i naravno pružam punu podršku", poručio je Crnogorac.

Predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović zahvalio se Crnogorcu i njegovom pomoćniku Nedimu Omeroviću na svemu što su do sada učinili za Slobodu.

"Ovim putem želim da se lično, kao i ispred Uprave, zahvalim Gradi i Nedimu na radu i požrtvovanosti. Jesenji dio sezone je odrađen odlično, ali nažalost proljetni dio nije krenuo kako treba. Na ličnoj osnovi, žao mi je što nas napušta tim stručnjaka koji je stasao u Slobodi i koji su i navijači kluba, a ne samo uposelnici. Sama ta činjenica je i razlog što razumijemo ovaj potez, koji stavlja interes kluba ispred ličnog. Gradi i Nedimu želimo uspjeh u sljedećem klubu, a naravno, uvijek ce biti dobrodošli u Slobodi", rekao je Šećerbegović.

Crnogorac je trener slobode bio od decembra 2019. godine. Tada je na mjestu šefa stručnog štaba zamijenio Milenka Bošnjakovića, a rethodno je radio kao asistent u stručnom štabu kojeg su predvodili Zlatan Nalic i Mile Lazarević. Takođe je bio i trener mlađih selekcija.

"Ovim putem FK Sloboda Gradimiru Crnogorcu i Nedimu Omeroviću se zahvaljuje na svemu što su učinili za klub. Želimo im sve najbolje u nastavku njihovih trenerskih karijera. Bez obzira kuda ih trenerski poziv odvede, uvijek će biti i ostati članovi ‘crveno-crne’ porodice", saopštili su sa "Tušnja".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC