• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiji nema taktike, sa Zvezdom sanjam Ligu šampiona: Filipo Falko pričao Italijanima o životu u Beogradu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zvezdin Italijan u opširnom intervjuu za italijanske medije otkrio kako je igrati u dresu Crvene zvezde.

 Filipo Falko Crvena zvezda srbija liga šampiona Izvor: PROMO/Facebook/FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Napadač Crvene zvezde dao je opširan intervju za medije u rodnoj Italiji, gdje je govorio o periodu provedenom u Srbiji.

Filipo Falko otkrio je Italijanima kako se do sada snašao u srpskom fudbalu, kakav se fudbal igra u našoj zemlji, kao i kako je uopšte živeti u Beogradu.

Falko je zimus stigao u Zvezdu iz Lećea kao važno pojačanje u napadu tima na plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Mentalitet ovdje je znatno drugačiji nego u Italiji. Navikavam se, jezik je očigledno velika barijera. Što se tiče tima radi se o dobroj grupi, lijepo su me prihvatili i veoma sam srećan."

"Generalno sam zadovoljan, iako mi kovid nije pomogao. Falćineli me je zarazio dok smo bili cimeri u Milanu, srećom obojica smo imali glavobolju i upalu mišića, ali nam je trebalo mjesec i po dana da se vratimo u pravu kondiciju", počeo je Falko za italijanski "YSPORT".

Falko kaže i da je zadovoljan trenutnom formom.

"To je za mene važno iako sam stigao tek u januaru. Svako voli kada osvoji Skudeto. Sada imamo priliku da osvojimo i Kup Srbje 25. maja. Zvezda nije osvojila "duplu krunu" 15 godina i nadam se da ćemo uspeti u tome. Trebalo mi je vremena da se priviknem, kovid me je ometao, ali sam se ustalio i postigao četiri gola na posljednjih pet utakmica u oba takmičenja."

Možda će vas zanimati

Kako se onda Falko odlučio da dođe u Zvezdu?

"U januaru sam dobio ponudu iz Beograda i smatrao sam da je vrijeme da napustim Italiju na neko vrijeme i iskusim nešto novo u inostranstvu. Ne samo drugi fudbal, već i kulturu... Kada sam stigao ovdje bilo je jako hladno, -6 ili -7 svakoga dana, patio sam. Ali od marta zaista uživam u Beogradu jer je fantastičan grad sa sjajnom klimom od 30 stepeni. U Srbiji fudbal doživljavaju mnogo mirnije nego u Italiji, sa manje restrikicija..."

Falko je pohvalio navijače Zvezde i otkrio da ne razmišlja o povratku u Italiju.

"Plasman u grupnu fazu (Lige šampiona, prim. aut.) bi bio san, ali to nije lako. Očekuju nas teške kvalifikacije, ali bi plasman u grupu bila velika satisfakcija jer bismo dobili još 5-6 jakih utakmica. Iskreno, ne razmišljam o povratku. Potpisao sam dugoročni ugovor sa Zvezdom i planiram da se dokažem u Srbiji. Trenutno ne razmatram druge solucije."

Italijan jasno podvlači razlike između fudbala u Superligi i na Apeninima.

"Fudbal ovdje je mnogo drugačiji jer ima mnogo manje taktike. Mi igramo Evropu pa smo navikli na taktiku, a ostali srpski klubovi nisu i ne vode puno računa o odbrani gola i defanzivi. Zato ih više primaju. Nisam se susreo sa šablonima kao što su u Italiji, srpski fudbal se dosta razlikuje."

Na kraju, Falko je iznio i planove za budućnost.

"Uprkos stresnoj godini sa fizičkog aspekta, vjerujem da su golovi potrebni svakom igraču, pogotovo napadaču jer ga drže u životu. Nadam se da ćemo osvojiti kup 25. maja i da ću potom debitovati u Ligi šampiona", zaključio je Filipo Falko.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC