• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidite kako je bolje otkada je Piksi selektor? Legende podržale Stojkovića i Srbiju - pa i srpski fudbal napreduje!

Autor Milutin Vujičić

Ima veliku podršku u javnosti Dragan Stojković, a stiže i od bivših saigrača.

 Mijatovic-i-Jugovic-podrzali-Srbiju-i-Piksija. Izvor: MN PRESS

Srbija je poslije neuspjeha u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo dugo čekala nasljednika Ljubiše Tumbakovića, a za sada se čini da je dolazak Dragana Stojkovića bio apsolutni pogodak.

Uspio je Piksi da "razmrda" fudbalere i nametne ofanzivan stil igre, pa se stoga nadamo da će se kvalifikovati za Mundijal. Večeras igraju sa Azerbejdžanom, potom ostaje meč sa Portugalom u novembru za direktan plasman ili baraž, ali u jednom se svi slažu - ova generacija ima dobru perspektivu.

Utakmice srpske reprezentacije gledaju i Stojkovićevi bivši saigrači iz reprezentacije. Nosio je kapitensku traku, komandovao njima na terenu, a takav je i na klupi ističu Predrag Mijatović i Vladimir Jugović.

"Piksija i mene veže dugogodišnje prijateljstvo, igrali smo zajedno prije mnogo godina, uvijek smo bili u kontaktu, čujemo se redovno i mnogo pričamo o fudbalu.Veoma je motivisan, onog trenutka kad je preuzeo reprezentaciju, uradio je to sa namjerom da se plasira na Mundijal. Nisam imao prilike uživo da gledam utakmice, ali redovno gledam preko TV...", rekao je Mijatović za "Informer" i dodao:

"Kvalitet igrača nikad nije bio sporan, ali utisak je da su sad krenuli jako motivisani, sa drugačijim duhom, kao da po svaku cijenu hoće da naprave nešto veliko, a to je u ovom slučaju plasman na Svjetsko prvenstvo".

I njegov bivši saigrač Jugović vjeruje u "orlove" i nada se da će se plasirati na Mundijal.

"Veoma je važno za srpski fudbal da reprezentacija dobije ove utakmice, pošto je malo delikatna situacija. Nakon neuspjeha i neodlaska na Evropsko prvenstvo nije bila dobra atmosfera oko nacionalnog tima, tako da je sad vrijeme da krene uzlaznom putanjom. Otkad je Piksi selektor, sve je krenulo nabolje, osjećaju se dobra atmosfera i entuzijazam. Vidim da klupski fudbal u Srbiji lijepo napreduje, pa bi dobro bilo da i reprezentacija ode na veliko takmičenje", dodao je Jugović.

(MONDO/Informer)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC