• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je jedna od najmoćnijih žena fudbala: Godinama živi sa neizlečivom bolešću, "šutnula" je princa, a šeik nju sve pita!

Upoznajte ženu koja je bila dio kupovine Njukasla.

 Amanda Stejvli posrednica u kupovini Njukasla Izvor: Profimedia

Jedna od vijesti koja je "eksplodirala" u svijetu fudbala je svakako prodaja Njukasla prebogatim Arapima.

Kontroverzni princ Mohamed bin Salman, koji je u centru pažnje zbog kršenja brojnih ljudskih prava, kupio je engleskog premijerligaša.

Nisu dobro započeli svoj mandat, izgubili su od Totenhema, a na tribinama su bili i vlasnici. Veliki uticaj na ovu kupovinu imala je Amanda Stejvli. Žena koja je dugo pokušavala da bude dio najjače lige na svijetu.

Ona je pokušala da kupi i Liverpul, dok je bila dio prodaje Mančester sitija 2008. godine. Posao na "Enfildu" nije bio uspješan, ali je sve to uspjela da vrati ove godine.

Sada je sa svojom kompanijom "Pi-Si-Pi Kepital Partners" uspjela iz trećeg pokušaja da kupi Njukasl, pošto su 2018. i 2020. godine ostali praznih šaka.

"Idemo na tržište da tražimo svjetski poznate igrače, ali je za sve to neophodna prava infrastruktura, trening centar, prateći objekti. Fantastični igrači zahtjevaju adekvatna mjesta za treninge, ovo je dugogočna investicija i neophodno je vrijeme", rekla je Amanda poslije preuzimanja kluba.

ODBILA KRALJEVSKU PORODICU

Izvor: Profimedia

Ali, to je samo jedan dio onoga što se o njoj zna. Naime, ona je 2003. mogla da psotane idio kraljevske porodice. Prema pisanju britanskih medija ona je oko dvije godine bila u vezi sa princom Endrjuom koji je bio spreman da je zaprosi.

Navodno je sve za to bilo pripremljeno, ali je Amanda na vrijeme sve to prekinula i nije željela da bude dio kraljevske porodice.

"Endju je divna osoba zaista, ali da sam se udala za njega izgubila bih svoju samostalnost", rekla je ona jednom prilikom.

Otkriveno je takođe da se Amanda kratko bila i model.

NEIZLJEČIVA BOLEST

Izvor: Profimedia

Amanda je 2011. godine stala na "ludi kamen" i udala se za iranskog biznismena Mehrdaada Goduzija. Malo je nedostajalo i da se to ne dogodi.

Naime, Stejvlijeva je saznala da boluje od neizlječive bolesti - Hantingtonove. To je bolest koja uzrokuje nagle promjene raspoloženja, nekontrolisane pokrete tijela, demenciju... Bolest je naslijedila od majke Lin.

"Imam najstrpljivijeg muža na svijetu. nisam željela da se vjenčamo kada sam saznala za bolest, ali je on rekao da ga nije briga i da će pronaći najbolju moguću medicinsku pomoć. Mnogo ga volim", rekla je Amanda tada.

Iako je bolest neizlječiva ona je spremna i na šalu po tom pitanju.

"Dobra stvar je što mi ne treba kalkulator. Ljudi iz 'Barklej' banke su bili šokirani što sam uspjevala komplikovane finansijske modele da računam u glavi. Mislila sam da sam jednostavno dobra sa brojkama. Ispostavilo se da sam samo bolesna."

NA FAKULTET SA 16 GODINA

Izvor: Profimedia

Koliko je bistra možda i najbolje govori podatak da je fakultet upisala sa samo 16 godina i to tako što je sve neophodne ispite prije toga dala za samo godinu dana.

Nažalost, morala je da odustane od "Kembridža" zbog roditelja i svojih zdravstvenih problema.

"Kada sam upisala fakultet moj otac Robert je preminuo od srčanog udara, majka Lin se borila sa Hantingtonovom bolešću, dok sam ja imala poremećaj sa ishranom. Zbog toga sam se prebacila u privatnu školu u Jorku i bilo mi je teško da se edukujem uz veliki broj muškaraca. Zato sam imala i psihologa. Izgubila sam mnogo kilograma, nisam znala kako da se nosim sa svim", ispričala je Amanda.

Ona je sa 23 godina dobila od banke pozajmicu od 180.000 funti, pokrenula je svoj restoran gdje je znala da pomaže i kao konobarica do četiri ujutru.

Na kraju se sav taj naporni rad izgleda isplatio...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC