• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu treba Dača da zablista, ovo je njegova šansa: Derbi kola traži novog junaka, protiv Voše se čeka Pantić!

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli će u predstojećem susretu s Novosađanima biti bez Bibarsa Natha, junaka njihovog prvog meča ove sezone, a to bi mogao da iskoristi bivši igrač Čelsija.

 partizan vojvodina pantić mijenja natha Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana se predstojećeg vikenda vraćaju superligaškim obavezama i to u derbiju kola. U nedjelju (15.45) u Humsku stiže Vojvodina, a poslije dva "ispuštena" boda protiv Proletera, crno-bijelima je pobjeda još veći imperativ.

U timu neće biti Bibarsa Natha, junak Partizana u prvom meču protiv "lala", a u njegovom odsustvu veću odgovornost bi morao da preuzme Danilo Pantić. Ovo je njegova prilika da zablista!

Možda će vas zanimati

Ekipa Aleksandra Stanojevića je na vrhu tabele stvorila sebi lijepu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, ali zbog 0:0 protiv Proletera, "vječiti" rival bi mogao da priđe na tri boda zaostatka.

To je samo po sebi dovoljan razlog za maksimalni oprez u Humskoj, međutim, pred težak meč s Vojvodinom nije sve sjajno. Bibars Natho, kao jedan od lidera tima, zbog respiratornih problema neće igrati, pošto je već u 23. minutu meča u dresu reprezentacije Izraela zbog problema sa disanjem morao da napusti igru.

Još se ne zna kada će se Natho vratiti, ali kao igrač koji je sa dva pogotka riješio meč u 2. kolu sezone protiv Vojvodine (2:0), postavlja se pitanje ko bi sada mogao da izraste u junaka crno-bijelih?

Taj neko mogao bi da bude Danilo Pantić. I ne samo zato što se očekuje da nekadašnji igrač Čelsija zamijeni Natha na poziciji iza najisturenijeg napadača, već i jer mu je tako nešto preko potrebno na startu novog ciklusa.

"Dača" Pantić je ljetos stigao u klub sa željom da se konačno u potpunosti dokaže u dresu Partizana. Iz ovih ili onih razloga, u prva dva "mandata" u tome nije uspijevao, ali način na koji je igrao tokom priprema i na samom startu sezone, naslućivao je dobre stvari.

Ipak, povreda koju je doživio pred revanš meč sa Sočijem u ljetošnjim kvalifikacijama značajno ga je usporila. Ispao je iz ritma, propuštao je mečeve dok su crno-bijeli ređali uspjehe. Nije ga bilo u protokolu ni za septembarski derbi i tek je u "petardi" protiv Spartaka krenuo da se vraća.

Njegov ulazak u ritam nije bio previše lepršav. Pola sata protiv Spartaka ovdje, poluvrijeme protiv Napretka tamo, i već je Partizan duboko zagazio u novu sezonu, a da Pantić još nije pronašao pravi ritam. Međutim, u posljednjih nekoliko utakmica, kao protiv Metalca i Čukaričkog, vidio se uspon u formi Pantića.

"Baš tako, Dača hvata zalet. On je u dobroj formi, trenira i igra dobro. Žao mi je što je imao period kad je ispao iz ritma. On se dobro kreće, dobro radi i dobro igra. Na pravom je putu", pričao je Stanojević nedavno o ofanzivnom vezisti.

Ipak, sada se sve više očekuje od Pantića donese i konkretan učinak. Ove sezone je bio strijelac protiv Dunajske Strede i Voždovca, dok je asistencije upisivao protiv Proletera i Trajala.

U Superligi je bez gola i asistencije već osam utakmica i ovo bi bio idealan trenutak i za njega i za crno-bijele da "proradi". Protiv Genta u Belgiji je igrao u novom sistemu i udaljeniji od gola, ali se vidjela njegova borbenost protiv fizički nadmoćnijh igrača.

Sada će protiv Vojvodine biti prvi iza Rikarda Gomeša, a saradnja njih dvojice mogla bi da bude ključ za novi trijumf protiv "lala". Tako će i Partizan brže i lakše zaboraviti onih 0:0 protiv Proletera...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC