• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda je očajna – nikako ne ide! Ševčenko ima 1:10 sa Đenovom, a večeras je upisan poraz koji najviše boli!

Autor Dragan Šutvić

Đenova pod komandom Andreja Ševčenka ni nakon bitke za prevlast u gradu ne zna za trijumf... Heroj Sampdorije večeras se zove Manolo Gabijadini!

 serija a 17. kolo đenova sampdorija  Izvor: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Andreju Ševčenku nikako ne na klupi Đenove...

Istina, ni raspored mu nije "bio po volji" jer su crveno-plavi u prva četiri meča pod njegovom komandom koplja ukrstili sa tri tima koja pretenduju na visok plasman (Roma, Milan, Juventus), a navijačima bi gorak ukus isprao bilo kakav trijumf nad gradskim rivalom Sampdorijom u večerašnjem duelu...

Naprotiv – gorčina je nakon 124. "Derbija dela Lanterna" još nepodnošljivija - doživljen je debakl u meču u kojem se to "ne smije"!

ĐENOVA – SAMPDORIJA 1:3 (0:1)
/Destro 78 - Gabijadini 7, 67, Kaputo 49/

Možda će vas zanimati

Đenova za trijumf u Seriji A ne zna još od 12. septembra, kada je na Sardiniji poslije preokreta (2:3) došla do pobjede nad Kaljarijem.

Od tada pa do večeras, računajući i ovaj meč, upisano je po sedam remija i poraza, a treba svakako reći da je omjer postignutih i primljenih golova "Ševine" Đenove na pet mečeva očajan – i glasi 1:10!

Ne baš sjajan niz imala je i Sampdorija, koja je do ovog kola na posljednjih devet utakmica upisala šest poraza. Zbog toga se na "tankom ledu" našao trener Roberto d'Aversa, spominjali su se i njegova smjena i dolazak sadašnjeg komandanta Crvene zvezde Dejana Stankovića.

Italijan je, ipak, bar za sada kupio sebi vrijeme, ali i "mir u kući" prvo pred dva domaća duela - okršaj drugog kola Kupa protiv Torina, a onda i prvenstveni sudar sa Venecijom.

Izvor: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

 U večerašnjoj bici za prevlast u gradu, junak Sampdorije postao je dvostruki strijelac Manolo Gabijadini, koji se tim učinkom i sa pet pogodaka ukupno izjednačio na prvom mjestu liste strijelaca u "Derbiju dela Lanterna" izjednačio sa bivši ofanzivnim vezistom Sampdorije Adrijanom Basetom!

A večeras je prestigao sadašnjeg selektora Italije i bivšeg napadača "Sampe" Roberta Manćinija, ali i Dijega Milita, eks-golgetera Đenove, i bivšeg ofanzivca Đuzepea Baldinija, koji je kroz karijeru nosio dres oba kluba!

Na samom startu nastavka, kod 0:1, Ernani je bio u prilici da konačno obraduje Ševčenka i saigrače, ali je iz izgledne pozicije poslao loptu preko gola.

Rezultati Andreja Ševčenka na klupi Đenove

Đenova – Roma 0:2, Udineze – Đenova 0:0, Đenova – Milan 0:3, Juventus – Đenova 2:0, Đenova – Sampdorija 1:3.

A kad je propala ta šansa za rezultatski povratak u meč – kazna je ekspresno uslijedila jer je, poslije greške golmana domaćih Salvatorea Sirigua, odbijenu loptu u mrežu pospremio Frančesko Kaputo.

Pogodak koji je petnaestak minuta prije kraja postigao Matija Destro jeste podigao strasti na terenu. Đenova je krenula na sve ili ništa, čak je pogodila i okvir gola u finišu, ali je Sampdorija na kraju ta koja ima razloga za slavlje.

Inače, tim Roberta d'Averse je ovom pobjedom "prekinuo post" u gradskim derbijima jer do večeras na posljednja četiri nije znao za trijumf!

SERIJA A – 17. kolo

Đenova – Sampdorija 1:3 (0:1)
/Destro 78 - Gabijadini 7, 67, Kaputo 49/

Subota:

Fiorentina – Salernitana (15.00)

Venecija – Juventus (18.00)

Udineze – Milan (20.45)

Nedjelja:

Torino – Bolonja (12.30)

Verona – Atalanta (15.00)

Napoli – Empoli (18.00)

Sasuolo – Lacio (18.00)

Inter – Kaljari (20.45)

Ponedjeljak:

Roma – Specija (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC