• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"O Borcu imam samo riječi hvale!" Novajlija iz Tuzla sitija priznaje: Osjećam toplinu u klubu, to je od velikog značaja!

Autor Dragan Šutvić

Goran Brkić je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa aktuelnim šampionom BiH.

 fk borac goran brkić intervju  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Dosadašnji vezni fudbaler Tuzla sitija Goran Brkić prvi je novajlija ove zime u crveno-plavom taboru.

Sa Borcem je fudbaler rođen 1991. godine u Pančevu dogovorio saradnju do kraja sezone, uz mogućnost produženja ugovora na još godinu dana.

Možda će vas zanimati

"Sve što mogu da kažem su riječi hvale. Zahvalio bih se svima na prijatnom dočeku i podršci od samog starta, od ljudi u klubu do saigrača, odnosno svakoga koga srećem ovdje svakog dana. Osjetim toplinu u novoj sredini i to je od velikog značaja svakom novajliji. O gradu sam čuo sve najljepše i vidio ranije kroz neke dolaske, tako da u suštini imam veoma lijep utisak o svemu", istakao je Brkić za zvanični Youtube kanal kluba, priznavši da mu nije bilo teško da se uklopi u novu sredinu.

"Fudbaleri se znaju međusobno, što kroz igranje zajedno, što kroz igranje protiv drugih, tako da sa te strane nije bilo problema."

Ekipa od 10. januara radi punom parom pod komandom trenera Nemanje Miljanovića, a za šest dana slijedi put u Antaliju, gdje će biti obavljen drugi, najvažniji dio priprema.

"Od početka su u stručnom štabu stavili do znanja da će nivo rada biti visok. Polako se navikavamo na to i vjerujem da ćemo kako vrijeme odmiče biti sve spremniji i spremniji."

Ekipu Borca do kraja sezone očekuje mukotrpna borba za plasman na evropsku scenu. Za sada je na dobrom putu da to i ostvari.

"Zrinjski se odvojio, svi ostali su tu negdje, tako da detalji odlučuju. Teški su tereni, to moramo da priznamo i većinu utakmica rješavaju ti neki detalji, što kroz neke prekide, što kroz neke situacije gdje igrači individualnim kvalitetom to treba da riješe."

Na kraju je imao i poruku za navijače.

"Mogu da poručim da mogu da očekuju maksimum od ove mlade ekipe uz par iskusnijih i starijih igrača. To je ono što sigurno možemo da obećamo, sto posto na svakoj utakmici i iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, iz treninga u trening, idemo ka cilju."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC