• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratnici vraćaju titulu - Partizan ide na sve ili ništa: Njih 11 su već dizali pehar, Stanoje s njima brani prednost!

Autor Haris Krhalić

Cijela postava može da se sastavi od igrača koji su osvajali titulu u Superligi iako na nju čekaju već pet godina. Ovo proljeće za Stanojevića i njegove povratnike biće drugačije - sada Zvezda juri zaostatak, a Partizan će s provjerenim igračima braniti prednost.

 Partizan sa povratnicima napada titula Izvor: MN PRESS

Još tri dana ostala su do Partizanovog prvog zvaničnog meča u 2022. godini - ekipa Aleksandra Stanojevića u subotu (14.30) gostuje Radničkom u Nišu u prvom od preostalih utakmica u Superligi.

Kao nijednom u prethodnih pet godina, postalo je jasno: Partizan svim silama napada titulu, da se prekine vladavina "vječitog" rivala. A u tome, veliku ulogu imaće čak 13 povratnika u Humsku!

Neki trendovi u Partizanu se nastavljaju. Zimski prelazni rok bio je šesti uzastopni koji je iznedrio povratak nekog bivšeg člana crno-bijelih, pošto su Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović ponovo zadužili opremu kluba.

Tokom priprema u Beleku naučili smo šta je Partizan dobio tokom dvije nedjelje u Turskoj, a upravo su dvojica defanzivnih vezista kao povratnici bili razlog da se u Humskoj izvrši određeno "prebrojavanje".

PARTIZAN IDE NA SVE ILI NIŠTA - ZATO SAMO PROVERENI

Jer, Partizan sa dolaskom Fejse i Jevtovića sada u prvom timu ima čak 13 igrača koji su već ranije igrali za crno-bijele, pa riješili da se vrate u klub. "Epidemija" povratnika je trend koji traje čak i od malo prije povratka Aleksandra Stanojevića na klupu ekipe.

/Pogledajte sve povratnike koji trenutno igraju u Partizanu/

Ako nas je Stanojevićeva odluka da ne eksperimentiše sa sistemom igre tokom priprema nešto naučila, to je da sada nije vrijeme za radikalne promjene. Partizan ide na titulu, na sve ili ništa - i zato u je Humskoj lakše donijeta odluka da se dovode poznata, provjerena, pa što da ne, i novčano povoljnija rješenja.

Možda ta pojačanja nisu toliko atraktivna kao dolasci nekih novih imena, ali u Humskoj za to niko neće mariti, naročito ukoliko dugo čekani trofej poslije pet godina ponovo bude u klupskim vitrinama.

Prednost Partizana u odnosu na Crvenu zvezdu je pet bodova, pa se ove godine proljeće dočekuje sa ciljem da se ona odbrani, a ne da se jure kakve-takve nade, kao prethodnih sezona. A sve se polaže u dobro provjereni tim.

11 POVRATNIKA SA TITULOM U PARTIZANU

Marko Jevtović sa titulom prvaka Srbije
Izvor: MN PRESS

Partizan u svom kadru sada ima čak 13 povratnika, od čega njih 11 zna kako se osvaja Superliga. Jedino Nemanja Miletić i Rikardo Gomeš nisu imali takvo iskustvo za sobom, ali upravo je golgeter sa Zelenortskih Ostrva ove sezone glavna uzdanica koja vodi ka trofeju.

Neki, poput Ivana Obradovića, bili su 12 godina mlađi od svoje posljednje titule, a samo je Jevtović preostao iz generacije 2016/17. Tada je tokom proljeća napravljen preokret, a Zvezda bila "svrgnuta" poslije jesenje titule.

Zapravo, svih osam Partizanovih titula od osamostaljenja Srbije ima svog "predstavnika" u ovom Stanojevićevom timu. I to govori o iskustvu na koje se u Humskoj klade u trci za trofej. Uostalom, i sam Stanojević je povratnik - pn vrlo dobro zna kako se čuva prednost na vrhu Superlige i kakav je nalet adrenalina kada prsti dodirnu pehar.

NEKI POPUNJAVAJU BROJ, A NEKI SU PUN POGODAK

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MN Press

Ipak, nije ni Partizan baš uvijek pogađao sa odlukama da pojedince vrate u klub. Recimo, Rajko Brežančić je već više od godinu dana igrač od kojeg se najviše očekuje trenutak kada će napustiti klub, pošto se na njega odavno ne računa i nije u planovima Stanojevića.

Milan Smiljanić je u svom trećem mandatu u Humskoj već zašao u četvrtu sezonu, ali je za to vrijeme u Superligi proveo tek 1.058 minuta na terenu (manje od 12 celih utakmica).

Milan Lukač je "vraćen" kada je Vladimir Stojković otišao u Saudijsku Arabiju, ali se ispostavilo da ni za time nije bilo prevelike potrebe - Aleksandar Popović i Nemanja Stevanović sve kontrolišu među stativama. Od Fejse i Jevtovića će se sigurno dosta očekivati, da Partizanova već odlična defanzivna statistika postane još bolja, ali ima i onih koji su u Stanojevićevom timu već donijeli očigledan boljitak.

Povratak Rikarda je za šest mjeseci donio 22 gola u svim takmičenjima, Miloš Jojić je jedan od najvažnijih za Stanojevićev sistem, Živković i Miljković su dovoljno pouzdani na desnom beku, dok je i Lazar Marković živnuo u crno-bijelom dresu, naročito na evropskim utakmicama.

Titula je sve što Partizan zanima. Ako nju i osvoje, o atraktivnijim pojačanjima u Humskoj će moći da brinu na ljeto...

13 PARTIZANOVIH POVRATNIKA I TROFEJI U HUMSKOJ

  • Milan Lukač - 1 titula
  • Marko Živković - 1 titula
  • Aleksandar Miljković - 4 titule, 2 kupa
  • Nemanja Miletić - 2 kupa
  • Ivan Obradović - 3 titule, 2 kupa
  • Rajko Brežančić - 2 titule
  • Milan Smiljanić - 3 titule, 2 kupa
  • Ljubomir Fejsa - 3 titule, 2 kupa
  • Marko Jevtović - 1 titula, 3 kupa
  • Miloš Jojić - 1 titula
  • Danilo Pantić - 2 titule, 2 kupa
  • Lazar Marković - 3 titule
  • Rikardo Gomeš - 1 kup

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC