• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski tražio gol u Prijedoru, ali psihološki nije padao: Ako budemo ovako stabilni, niko nas ne može zaustaviti!

Autor Dragan Šutvić

Mostarci su trijumfovali minimalnim rezultatom (0:1) na Gradskom stadionu u Prijedoru i povećali prednost nad prvim pratiocem Tuzla sitijem na 14 bodova.

 izjave jakirovića i tešića nakon utakmice rudar zrinjski Izvor: FENA/HŠK Zrinjski

Sve do 77. minuta, Zrinjski nije uspijevao da nađe put do mreže Rudar Prijedora, a onda je čuvar mreže domaćih Nemanja Šćekić praktično "poklonio" gol rivalu.

Loše je reagovao kod jednog centaršuta sa desne strane, ispala mu je lopta, a sve je dobro pratio kapiten Mostaraca Nemanja Bilbija i postigao 18. gol u sezoni, vrijedan prve proljećne pobjede.

Možda će vas zanimati

"Mislim da smo izuzev početnih deset minuta, gdje se Rudar Prijedor snašao bolje od nas, kontrolisali sve. Naravno da težimo da postignemo gol što je prije moguće, ali nekad se nešto pita i protivnik. Generalno, sve zahtjeve što smo postavili prije utakmice momci su na kraju ispoštovali", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović poslije utakmice za TV Arena sport.

Mogao je njegov tim i ranije da dođe do vođstva, a pogotovo se to odnosi na 54. minut, kada je Josip Ćorluka pogodio prečku.

Jurio je Zrinjski gol, a ekipa nije psihički padala.

"Mislim da smo fizički dosta dobro spremni, imamo igrače sa klupe koji mogu da donesu dodatni kvalitet. Ponavljam, sve što smo planirali, u ovoj utakmici smo i napravili", istakao je Jakirović, čija ekipa je nakon ove pobjede povećala prednost nad prvim pratiocem.

Tuzla sitiju Zrinjski sada "bježi" 14 bodova.

"To je sigurno dobro. Mi smo igrali posljednji u ovom kolu, kao što smo mi njih prije 'ganjali', tako oni sad nas. Međutim, mislim da treba da gledamo samo sebe i ako budemo ovako stabilni, mislim da nas jako teško neko može zaustaviti", zaključio je strateg gostiju.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rudar Prijedor bi prije meča sigurno potpisao osvajanje boda, parirao je Mostarcima, a onda je greška iz 77. minuta koštala domaće pozitivnog rezultata.

"U principu, vidjeli smo da je Zrinjski dobra ekipa, da su zasluženo tu gdje jesu i čestitam im na ovoj pobjedi. Teren je diktirao stil igre, na duge lopte. Utakmica je bila jako teška i zahtjevna, jednostavno mogu da budem zadovoljan odnosom igrača, trkom, nismo prikazali toliko dobru igru, individualni kvalitet i teren nisu bili na nivou na kojem želimo. Okrećemo se već sljedećoj utakmici, protiv Leotara kući", rekao je vidno utučeni trener Prijedorčana Marko Tešić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC