• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Rudara "poklonio" gol Bilbiji i pobjedu Zrinjskom, u Bijeljini tri penala i veliki trijumf Radnika!

Autor Dragan Šutvić

Rudar Prijedor je, poslije velike greške golmana Šćekića, ostao bez pozitivnog rezultata protiv jesenjeg šampiona. Radnik stigao do velikog trijumfa nad Posušjem i zakomplikovao borbu za opstanak.

 premijer liga bih rudar zrinjski radnik posušje Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Ove nedjelje, mečevima u Prijedoru i Bijeljini, stavljena je tačka na prvo proljećno kolo m:tel Premijer lige BiH, a trijumfe nad Rudar Prijedorom i Posušjem upisali su Zrinjski i Radnik.

Možda će vas zanimati

 "Rudari" su bili na teškom ispitu na proljećnoj premijeri.

Sastali su se sa jesenjim šampionom koji ima dvocifrenu prednost nad prvim pratiocem Tuzla sitijem, ali je tim Marka Tešića odlično parirao u prvom dijelu.

Štaviše, prvi su i zaprijetili – u četvrtom minutu je mrežu Zrinjskog zatresao Nikola Mandić, drugi najbolji strijelac tima u sezoni sa šest golova. Njegov gol je, međutim, poništen jer se u trenutku upućivanja lopte nalazio u ofsajdu.

Od tog trenutka, Zrinjski je preuzeo inicijativu, "pleo" mrežu oko gola Nemanje Šćekića, ali u prvom poluvremenu nije našao put do nje.

Najbolju šansu gost je imao u nadoknadi, kada je Niko Janković prevario čuvara, šutirao, ali je čuvar mreže Prijedorčana odbranio taj udarac i izbacio loptu u korner.

Poslije udarca iz ugla, gosti su od sudije Mirze Kazlagića tražili da dosudi penal jer je, prema njihovom mišljenju, Rijad Sadiku igrao rukom, ali je arbitar iz Cazina ostao "nijem".

Odlučan da stigne do trijumfa, Zrinjski je još agilniji bio u drugom poluvremenu, a veoma blizu pogotka bio je u 54. minutu.

Josip Ćorluka je kontrolisao loptu na desnoj strani, namjestio se na udarac, ali se poslije šuta zatresla prečka Rudarovog gola.

Da je kojim slučajem lopta završila u mreži, bio bi taj pogodak sigurno u konkurenciji za najljepši u ovoj sezoni!

I onda, 13 minuta prije kraja, praktično ni iz čega, Mostarci su stigli do vođstva, a ispostavilo se da je taj gol bio dovoljan i za prvu proljećnu "trojku".

Poslije centaršuta Ćorluke sa desne strane, golmanu Rudar Prijedora Šćekiću je ispala lopta, a u gužvi pred golom domaćih najbolje se snašao Nemanja Bilbija i postigao 18. pogodak u sezoni.

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Asani, Sadiku, Pavlović, Rodrigez, Mandić, Knežević, Hodžić, Marić, Jakupović, Redžić. Trener: Marko Tešić.

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Bašić, Malekinušić, Savić, Jakovljević, Janković, Memija, Kamenar, Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

Izvor: MONDO/Igor Stanišić

U isto vrijeme, u derbiju "donjeg doma", snage su odmjerili Radnik i Posušje, a bijeljnski premijerligaš je stigao do zlata vrijedne pobjede.

Bodovi su bili od velikog značaja i jednima i drugima, a pogotovo se to odnosi na Bijeljince, koji u ovom trenutku drže premijerligaški "fenjer".

Interesantno, na ovom meču viđena su tri penala!

Radnik je poveo u 43. minutu pogotkom Đorđa Pantelića sa "kreča", da bi u nastavku tim Velibora Đurića pregazio rivala i "zakuvao" borbu za opstanak, iako je Posušje bilo dominantniji rival do samog finiša.

Posušje je meč završilo sa deset igrača jer je u prvom minutu nadoknade drugog dijela isključen Anes Mašić.

Tako su Hercegovci polovinom nastavka prvo natjerali domaće da intervenišu na gol-liniji, kada je Ivan Šubert otklonio opasnost, dok su deset minuta prije kraja pogodili i okvir gola.

Međutim, u jeku napada gostiju, Radnik je postigao dva brza gola.

Prvo je debitantski gol, takođe iz penala, u dresu domaćih postigao Ante Živković, koji na ovom klubu igra na pozajmici iz Borca, potom je poentirao i Jovan Motika, da bi počasni gol za Posušake, poslije trećeg dosuđenog penala, postigao Luka Lučić.

RADNIK: Muminović, Nikić, Batar, Popara, Vasić, Blagojević, Živković, Pantelić, Šubert, Todorov, Hasukić. Trener: Velibor Đurić.

POSUŠJE: Horkaš, Milanović, Barišić, Leko, Krišto, Božić, Serdarušić, Pavković, Lučić, Horić, Lauš. Trener: Stipe Balajić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO

Radnik - Posušje 3:1 (1:0)
/Pantelić 43 penal, Živković 82 penal, Motika 86 - Lučić 88 penal/

Rudar Prijedor - Zrinjski 0:1 (0:0)
/Bilbija 77/

Odigrano u subotu:

Leotar - Sarajevo 0:2 (0:2)
/Suljić 1, Bagarić 13/

Sloboda - Tuzla siti 1:1 (0:1)
/Mehanović 49 - Predragović 36/

Odigrano u petak:

Široki Brijeg - Borac 0:3 (0:0)
/Moratis 74, 83, Cvijanović 88/

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC