• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo bez kalkulacija protiv Slobode: Za nas je napad najbolja odbrana!

Autor Dragan Šutvić

Igrači Aleksandra Vasoskog žele da već na "Koševu" odrade najveći dio posla u želji da se plasiraju u polufinale Kupa BiH.

 vasoski pred utakmicu sarajevo sloboda u kupu bih  Izvor: Promo/FK Sarajevo

Tri dana prije vječitog derbija na Grbavici protiv Željezničara, fudbalere Sarajeva očekuje prvi meč četvrtfinala Kupa BiH.

Aktuelni osvajač ovog takmičenja u ovoj fazi igra protiv tuzlanske Slobode, a prvi duel biće odigran na najvećem bh. stadionu.

Možda će vas zanimati

"Što se tiče prve utakmice protiv Leotara, govorili smo da je najteža prva utakmica nakon priprema. Momci su imali dobar pristup i odigrali dobar meč. Što se tiče Kupa, najlakši put do Evrope je preko Kupa i ovo je za nas veoma bitna utakmica. Nadam se da će biti kao i ona u Trebinju. Spremni smo, ali Sloboda je protivnik koji zna da bude nezgodan. Nadamo se pobjedi Sarajeva koje je apsolutni favorit u ovoj meču. Za nas je napad najbolja odbrana. Sarajevo je takav klub, pogotovo na Koševu. Favoriti smo, igraćemo na pobjedu i bez kalkulacija. Pošto nema pravila gola u gostima, svaka pobjeda je važna. Mi smo ekipa koja hoće da igra fudbal, ali na poluvremenu u Trebinju smo se dogovorili da imamo kontrolu nad svakom situacijom. Insistirao sam da damo treći gol, nismo ga dali, ali biće korekcija u narednim utakmicama. Sarajevo uvijek mora da igra na gol više. Promjena na sutrašnjoj utakmici će biti, nisam još odlučio. Svi igrači su zdravi", poručio je trener Sarajlija Aleksandar Vasoski u najavi utakmice.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Asmir Suljić se ove zime vratio u Sarajevo nakon više od osam godina. Već u premijernom meču je postigao pogodak, a navijači se novom nadaju već u sutrašnjoj utakmici.

"Za nas je bila bitna ta prva utakmica nakon duge pauze. Pokazali smo da smo dobro pripremljeni. Tu utakmicu odradili smo na najbolji mogući način. Drago mi je što sam se u Sarajevo vratio pogotkom, ali najvažnije da je ekipa odigrala onako kako je šef tražio. Srce je odlučilo da se vratim. Vratio sam se da osvojim trofej jer nisam ništa osvojio kada sam bio tu prvi put. Ekipa se poboljšala, mada ima tu dosta stvari koje se moraju promijeniti. Nadam se da će to u budućnosti izgledati mnogo bolje. Ja sam se vratio u Sarajevo i ovaj klub je za mene najbitniji", poručio je Suljić.

KUP BiH – četvrtfinale

Zvijezda – Igman (13.00)

Tuzla sitiBorac (15.00)

Sarajevo – Sloboda (17.00)

Velež – Široki Brijeg (19.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC