• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka poslije tuzlanskog derbija: Privedena pratnja predsjednika Tuzle sitija! Sloboda uz policiju, a Siti protiv!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Naelektrisana situacija poslije derbija u Tuzli u kojoj su Sloboda i Tuzla siti podijelili bodove.

 Incidenti poslije meča Sloboda - Tuzla siti, uhapšene dvije osobe Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Specijalna policija Tuzlanskog kantona uhapsila je dvije osobe zbog narušavanja javnog reda i mira nakon derbija između Slobode i Tuzle sitija (1:1) na otvaranju proljećnog dijela m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako je saopšteno iz policije, protiv osobe s inicijalima E. B. je izdat prekršajni nalog uz obavještavanje dežurnog sudije Opštinskog suda u Tuzli, dok je A. J. predat dežurnom tužiocu zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju poslova bezbjednosti, a pomenute osobe su iz pratnje predsjednika Tuzle sitija Azmira Husića.

Ubrzo su se saopštenjima oglasila oba tuzlanska kluba koja dijele stadion "Tušanj".

"Usljed nemilih dešavanja koja su se dogodila nakon posljednje utakmice Slobode i Tuzle sitija želimo prije svega da kažemo da osuđujemo svaki vid nasilja.

Dajemo apsolutnu podršku MUP-u Tuzlanskog kantona i pozivamo pripadnike MUP-a da sankcionišu svakoga ko odluči da remeti javni red i mir ili uznemirava druge.

Fudbalski klub Sloboda je klub sa dugogodišnjom tradicijom i bogatom istorijom, koji kao takav predstavlja ponos grada Tuzla. Shodno tome, želimo istaknuti da stalno radimo na afirmisanju sportskog duha, prije, tokom, ali i nakon utakmica. Kao klub koji njeguje sportske vrijednosti, Sloboda se ne identifikuje sa nasilničkim i nesportskim ponašanjem pojedinaca, stoga bi svaki vid nasilnog ponašanja trebao biti prepoznat i sankcionisan, a kodeks ponašanja i kućni odgoj je nešto što svaki pojedinac nosi sa sobom", navedeno je u saopštenju Slobode.

Njihove komšije iz Siminog Hana imale su drugačije viđenje cijelog incidenta, kojeg su pojasnili u svom saopštenju.

"Prije svega najoštrije osuđujemo ponašanje pripadnika jedinice za javni red i mir MUP-a TK zbog prekomjerne upotrebe sile bez ikakvog valjanog razloga prema osobama iz naše delegacije, zbog čega ćemo tražiti zaštitu i pravnim putem. Naime, tokom cijele utakmice prvi čovjek klub gospodin Azmir Husić i delegacija našeg kluba je verbalno vrijeđana od primitivnih pojedinaca, na što niko od pripadnika policije niti obezbjeđenja utakmice nije reagovao. Takođe, gostujućoj delegaciji nije omogućen fizički odvojen izlazak sa stadiona u odnosu na publiku zbog čega je i došlo do bliskog kontakta i incidenta koji su prouzrokovali pojedini primitivci koji sebe nazivaju 'navijačima' Slobode a ustvari se radi o 'mrziteljima' Tuzle sitija",navodi se, između ostalog, u saopštenju Sitija.

Igrači koje s klupe vodi Husref Musemić već u srijedu igraju prvi meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC