• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branio za Vojvodinu i Srbiju, a otišao na drugi kraj svijeta: Nevjerovatan transfer Nikole Perića

Autor Haris Krhalić

Godinama je bio jedan od najtalentovanijih srpskih golmana, ali sada Nikola Perić (30) prvi put napušta našu zemlju.

 Nikola Perić transfer u Brazil Izvor: MN PRESS

Na ovakve transfere nismo navikli. Fudbaleri iz Brazila česta su pojava u srpskim klubovima, ali ima primjera i u drugom smijeru. Nakon što je Dejan "Rambo" Petković proslavio Srbiju u Južnoj Americi, priliku za neobično iskustvo u Brazilu imaće i golman Nikola Perić (30) koji je potpisao za Altos.

Nekadašnji čuvar mreže kulskog Hajduka, Vojvodine, Mačve i brojnih drugih srpskih klubova potpisao je ugovor sa trećeligašem velikih ambicija, timom koji je  u trećem kolu brazilskog kupa treba da igra dvomeč protiv slvanog Flamenga, a želi i plasman u Seriju B!

Čovjek koji je svojevremeno bio standardan golman mlade reprezentacije Srbije prvi put će nastupati van granica naše zemlje, nema sumnje da će u Brazilu imati lijepu priliku da se vrati na pravi kolosijek. Posljednjih nekoliko godina uglavnom je sporadično branio za srpske klubove, što je daleko od kvaliteta koji je najavio kada se prvi put pojavio na superligaškim terenima.

Tako je Perićev posljednji klub bila Mačva iz njegovog rodnog Šapca, ali ni tamo nije uspio duže da se zadrži.

Najbolje partije bilježio je u Kuli gdje je branio između 2011. i 2013. godine, zatim u sezoni 2014/15 na golu Jagodine i godinu dana kasnije u Vojvodini. Upravo je u redovima novosadskih crveno-bijelih izgubio ulogu prvog golmana, pa je počelo njegovo lutanje u potrazi za minutima na golu.

Sada će imati priliku da se dokaže na drugom kraju svijeta, u ekipi koja ima velike ambicije i želi to da pokaže već u sezoni koja počinje početkom aprila.

"Prvo, želim da kažem da sam srećan što sam ovdje. Ljudi su ljubazni i lijepo su me dočekali. Fudbal je nešto drugačiji nego u Srbiji, igra se dugim loptama i fizički je teže. Za sada mi se sviđa, volim toplo vrijeme", rekao je Perić medijima u Brazilu.

Brazilski trećeligaš Altos prethodnih dana je napravio pometnju u tamošnjem fudbalu i zbog angažovanja dvojice ruskih fudbalera. U klub su stigli Anatolij Negoda i Dmitrij Andrijahin, koji su u svojoj zemlji suspendovani iz fudbala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC