• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subić zaigrao na "Grbavici" i napravio značajan podvig: Kapiten Borca treći na klupskoj vječnoj listi!

Autor Dragan Šutvić

Aleksandar Subić nalazi se u odabranom društvu.

 aleksandar subić ima 138 utakmica u premijer ligi za borac  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca remizirali su bez pogodaka sa Željezničarom u pretposljednjoj gostujućoj utakmici u sezoni.

Za crveno-plave ovaj meč nije imao takmničarski značaj, obzirom da su ranije obezbijedili plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a posljednju četvrtinu meča na terenu "Grbavice" je umjesto Tonija Jovića proveo Aleksandar Subić i ostvario značajan podvig!

Možda će vas zanimati

Subić, koji je po ulasku na travnjak sarajevskog stadiona zadužio kapitensku traku, uknjižio je 138. premijerligaški nastup u dresu Borca, po čemu se na trećem mjestu klupske vječne liste izjednačio sa dugododišnjim kapitenom Oliverom Jandrićem.

Na prva dva mjesta su još dva bivša kapitena kluba iz Platonove ulice. Rekorder je, naime, Draško Žarić sa 162 premijerligaške "recke", dok samo dvije manje ima Boris Raspudić, miljenik Lešinara i sadašnji pomoćni trener u stručnom štabu seniorske ekipe.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Subiću je ovo, inače, drugi mandat u crveno-plavoj opremi, a počeo ga je u ljeto 2019. godine, kada se kao slobodan igrač vratio iz Partizana.

Prvi je trajao još od omladinske škole pa sve do ljeta 2015. godine, kada se preselio upravo u tabor Beograđana, a u međuvremenu je još branio boje tuzlanske Slobode i niškog Radničkog.

Za Borac je u Premijer ligi BiH debitovao 5. maja 2012. godine, na "Tušnju" protiv Slobode. Ekipa je tada pod komandom trenera Slaviše Božičića trijumfovala rezultatom 0:1 (strijelac Saša Kajkut, op.a.), a Subić je na terenu proveo posljednje trenutke umjesto povrijeđenog Ognjena Radulovića.

Izvor: MONDO

Prvi gol u crveno-plavom dresu stigao je godinu dana kasnije, u ubjedljivoj pobjedi (5:0) na domaćem terenu nad Leotarom, a ukupno je u dresu Borca na premijerligaškim terenima postigao sedam golova, što ga stavlja na 14. mjesto vječne liste, koje dijeli sa Aleksandrom Šolakom, Bojanom Puzigaćom, Dejanom Raševićem, Ognjenom Đelmićem i Almedinom Ziljkićem.

Kao član banjalučkog kluba Subić ima i jedan trofej – titulu osvojenu prošle godine, a u crveno-plavom dresu odigrao je i četiri evropske utakmice, po dvije u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Konferencijsku ligu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

Da li se Lalatović ikako oglašavao za Mondo po pitanju dolaska u Borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC