• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Partizan čeka na žrijebu Lige Evrope? Bića baš gusto! Prvi rival može odmah da bude mina, a ni poslije nije lako...

Autor Haris Krhalić

S kim će Partizan igrati ove sezone u Evropi? Sve naslućuje na teške rivale na žrijebu.

 Partizan žrijeb Lige Evrope Izvor: MONDO/Printscreen Arena sport

Suspenzija ruskih klubova "pogurala" je Srbiju na listi tako da će Partizan, kao drugoplasirani tim i finalista Kupa Srbije, igrati u Ligi Evrope umjesto u Konferencijskoj ligi.

Crno-bijeli će startovati već od trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope što znači da ih dvije prepreke dijele od grupne faze ovog takmičenja, a samo jedna od jeseni u Konferencijskoj ligi. Tako postoje velike šanse da Partizan ponovo odigra dobru evropsku sezonu, ali naravno dosta će zavisiti i od toga ko im se nađe na putu.

Ime prvog rivala saznaće 18. jula na žrijebu tećeg kola kvalifikacija Lige Evrope, a protivnika treba tražiti među poraženima iz kvalifikacija za Ligu šampiona - Dinamo Kijev, Mitjiland, Fenerbahče i AEK Larnaka.

Iako je Partizan nominalno povlašćen na žrijebu, jasno je da nijedan od protivnika nije naivan. Već 15. juna Partizan će saznati ko se s kim od njih ukršta, a svakako je najslabiji protivnik u toj fazi kiparski AEK. U pitanju je drugoplasirani tim ostrvske države koji je do samog kraja vodio bitku sa Apolonom za titulu.

Ako Partizan prođe u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, na žrijebu bi igrao protiv timova koji startuju od ove faze takmičenja - što su po trenutnoj projekciji sljedeće ekipe:

  • Gent (Belgija)
  • Austrija Beč (Austrija)
  • Harts (Škotska)
  • Silkeborg (Danska)
  • Dnjepar* (Ukrajina)
  • Osvajač Kupa Kipra (Omonija ili Anhas)
  • Osvajač Kupa Turske (Sivaspor ili Kajzerispor)

Ako bi kojim slučajem izgubili u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, onda bi ih čekao dosta težak put u Konferencijskoj ligi gdje su vrlo ozbiljni rivali u plej-ofu.

To bi mogli da budu Volfsburg, Fenerbahče, Keln, Tvente, Sparta Prag, Strazbur, Anderleht, Rijeka, Gimaraes, CSKA Sofija i drugi... Svakako, spisak će do tada značanije biti korigovan, pošto je još teško predvidjeti ko će se naći na žrijebu - iznenađenja su uvijek moguća.

U svakom slučaju za Partizan je najvažnije da pređe prvu prepreku u Ligi Evrope pošto bi odlaskom u plej-of ovog takmičenja već obezbijedili grupnu fazu Konferencijske lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC