• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred derbi sa Sarajevom: Daćemo 200 % za klub, dres i ovaj grad!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca ugostiće Sarajevo na novogradskom stadionu "Mlakve" u derbiju drugog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 FK Borac - FK Sarajevo, najava 2. kolo, Dragan Šarac, Dejan Meleg Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije mnogo turbulencija zbog ispadanja iz Evrope, Borac je na startu remizirao sa Slogom Meridian iz Doboja (2:2), što je rezultiralo ostavkom trenera Nenada Lalatovića, koja nije prihvaćena od strane klupskog rukovodstva.

Možda baš zbog cijele situacije, Lalatović je na konferenciju za štampu pred derbi sa Sarajevom poslao svog pomoćnika Dragana Šarca, koji je u uvodnom izlaganju u superlativu govorio o "bordo" klubu.

"Očekuje nas veliki derbi protiv Sarajeva, koje se dosta pojačalo ove sezone. Stigli su dosta dobri novi igrači zajedno sa novim trenerom, koji je prošle godine osvojio Kup BiH sa Veležom (Feđa Dudić, prim. aut.). Sigurno će se taktički dobro pripremiti kao i mi, znamo da nam znači, kao i njima, a mislim da su šanse 50:50. Mi smo domaćini, ali šteta je što ne možemo da igramo u Banjaluci već u Novom Gradu. bez obzira, daćemo maksimum svi - od klupe, stručnog štaba i svi u ekipi da ostvarimo što bolji rezultat. Pokušaćemo da osvojimo tri boda", rekao je Šarac.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prema njegovim riječima, crveno-plavi imaju i kadrovskih problema pred utakmicu protiv sarajevskog tima.

"Imamo dva-tri povrijeđena i bolesna igrača, oni vjerovatno ni neće krenuti na put što je svakako hendikep za nas. Jovo Lukić ima problema sa zadnjom ložom, Darko Lazić ima temperaturu i pitanje je hoće li uspjeti da se oporavi. U pitanju su dvojica standardnih igrača. Ipak, svi oni koji budu počeli, kao i oni igrači sa klupe, daće 200 % za klub, dres i ovaj grad da ostvarimo pozitivan rezultat".

Ogroman problem na "Mlakvama" u nedjelju će predstavljati i velika vrućina.

"To je definitivno otežavajuća okolonost za obje ekipe, ali moramo da igramo jer tamo nemaju reflektore. Pokušaćemo da se adaptiramo na te uslove i osvojimo bodove. To je najvažnije u ovom trenutku. Najbitnije da iziđemo da se borimo, da damo 200%, a onaj gore će da nas nagradi da osvojimo bodove ako to zaslužimo. Pokušaćemo da dižemo formu iz meča u meč".

Šarac se još jednom osvrnuo i na eliminaciju iz Konferencijske lige od B36 Toršavna sa Farskih Ostrva.

"Teško nam je palo, pogotovo to ispadanje iz Evrope, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo da se borimo. Vjerujem da se svlačionica digla na visok nivo, igrači su svjesni zajedno sa stručnim štabom i svima u klubu koliko nam je važna ova, ali i svaka naredna utakmica. Borićemo se i samo kvalitetom ćemo zaslužiti sreću".

Očekivano nije želio da govori o startnih 11 protiv ekipe sa "Koševa", koju izuzetno poštuje.

"Naš trener Nenad Lalatović će o sastavu da odluči pred samu utakmicu zbog rotacija, ali onaj igrač koji iziđe na teren sigurno će dati 200 % za ekipu kako bi se što prije vratili na pobjednički kolosijek. Što se tiče ekipe Sarajeva, stvarno su se dobro pojačali, imaju kvalitetne igrače na gotovo svim pozicijama, zajedno sa hit-trenerom iz prošle sezone i oni će pokušati da ostvare pobjedu, baš kao i mi. U svakom smislu, jedan veliki respekt za njih".

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Vezista Banjalučana Dejan Meleg mišljenja je da su derbi utakmice najljepše i najlakše za igranje.

"S jedne strane nam je krivo što ne možemo da dočekamo Sarajevo na našem Gradskom stadionu u Banjaluci, ali bez obzira na to i u Novom Gradu treba da se ponašamo kao da igramo kod kuće. Moramo biti maksimalno oprezni i fokusirani jer Sarajevo ima velike ambicije, ne samo u ovom meču, već u cijeloj sezoni. Napravili smo loš rezultat u prethodnom kolu i sada želimo da pokažemo svima da ovaj tim vrijedi i da možemo ostvariti velike rezultate u ovoj sezoni. Ponavljam, najljepše je igrati ovakve utakmice, ali uz maksimalan oprez", istakao je Meleg.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17.00, direktan prenos je na TV Arena sport, a sudiće je Antoni Bandić iz Gruda.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO:

U subotu:

Sloga Meridian - Leotar (19.00 - sudi: Admir Musić, Sarajevo) - TV Arena Sport

U nedjelju:

Borac - Sarajevo (17.00 - Antoni Bandić, Grude) - TV Arena Sport
Široki Brijeg - Sloboda (19.00 - Benjamin Deljković, Sarajevo) - TV Arena Sport
Zrinjski - Željezničar (21.00 - Mirza Kazlagić, Cazin) - Moja TV

Odgođeno:

Velež - Igman
Tuzla siti - Posušje

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Struka

Ne pricajte prije meca, kada zavrsi mec onda cete pricati, jel bilo 200% ili 20%

milos

Ne zna se ko je jadnija ekipa u svakom smislu.....ali cirkus sa Lalatovićem je za udžbenike.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC