• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoćni trener Veleža pred put na Maltu: Sreća što imamo još jednu utakmicu, svjesni smo šta nas čeka gore

Autor Haris Krhalić

Adin Mulaosmanović govorio je o sutrašnjoj utakmici Veleža i Hamruna.

 Adin Mulaosmanović Izvor: Screenshot/Youtube/Velež TV

Fudbalere Veleža sutra očekuje revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Hamrun Spartansa.

U prvom meču koji je odigran na Grbavici "rođeni" su poraženi minimalnim rezultatom, a pred sutrašnju utakmicu je za Velež TV govorio Adin Mulaosmanović, pomoćni trener Amara.

"‘Danas je pretposljednji trening prije utakmice. Što se tiče prvog meča, svi u klubu smo svjesni da to nije bilo na nivou koji smo očekivali. Ekipa Hamruna je jako kvalitetna, a to smo vidjeli i u prvoj utakmici koju smo odigrali. Oni su ekipa koja gaji svoj stil igre. Ako uspiju da nametnu svoj stil igre neće imati nikakvih problema ni sutra. Dozvolili smo im to u prvoj utakmici i imali smo problema. Oni su u prvom poluvremenu imali tu jednu situaciju koju su iskoristili dok smo mi imali dvije situacije preko Dine Hasanovića i dvije preko Nermina Haskića, ali nismo uspjeli da postignemo pogodak. Da smo zabili, vjerujem da bi utakmica otišla u drugom pravcu", rekao je Mulaosmanović.

Pomoćni trener Veleža smatra kako su gosti u drugom poluvremenu bili kvalitetnija ekipa.

"Što se tiče drugog poluvremena, oni su uspjeli da se nametnu i dođu do većeg posjeda, pa su i većim dijelom kontrolisali to drugo poluvrijeme. Sreća što imamo još jednu utakmicu. Svjesni smo šta nas čeka gore. Pokušaćemo da kroz jednu pozitivnu atmosferu koja vlada u ekipi pokažemo da možemo odigrati kvalitetnije i dođemo do povoljnog rezultata", dodao je Mulaosmanović.

Podsjećamo, utakmica je na rasporedu sutra od 20 časova.

Trening Veleža pred put na Maltu
Izvor: Youtube/Velež TV

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

istina

-Svjesni smo šta nas čeka gore.-citat- U komentaru pomoćnog trenera ima nešto nelogično. Malta se nalazi južno od BiH, i sve što je južnije od tebe i tvoje stajne tačke orijentacijski se nalazi dole. Evo što ne zna orijentaciju, to se može kazati i za fudbal u Veležu. U 5 zvaničnih utakmica i matematički 15 bodova jedva se osvojilo 4. Manje od jedne trećine. MALO. Nastavkom ovog prosjeka, Velež je kandidat za ispadanje. Uprava to ne smije dozvoliti. Ako u slijedeće 3 utakmice ne osvoje minimalno 7 bodova, stručni štab MORA ponuditi ostavku. Taj potez bi bio gospodski, kako iz ljudskih tako i stručnih razloga. Ako i tada izostane normalan potez, uprava Vteleža mora na sebe preuzeti odgovornost i riješiti problem manjka bodova na kontu. Vatra se gasi dok je mali plamen, a ne kad bukne požar.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC