• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac protiv Sloge Meridian: Zoran Ćurguz natjerao Nenada Lalatovića na ostavku, ali je gubio od Vinka Marinovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije reprezentativne pauze, banjalučki Borac u subotu dočekuje dobojsku Slogu Meridian u susretu 12. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 FK Borac - FK Sloga Doboj - Ćurguz prvi otjerao Lalatovića a samo jednom igrao protiv Marinovića Izvor: MONDO/David Pavlović

Na stadionu "Mlakve" u Novom Gradu, crveno-plavi će ugostiti izabranike Zorana Ćurguza, koji su jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone.

Dobojlije su ostvarile četiri pobjede, među kojima se posebno izdvojila ona protiv Zrinjskog, ali i sjajni povratak u prvom međusobnom susretu protiv Banjalučana.

Bilo je to u prvom kolu šampionata i to nakon katastrofalnog neuspjeha na Farskim Ostrvima, gdje je Borac eliminisan na penale od B36 Toršavna.

Susret je odigran na stadionu "Milan Jelić" u Modriči, a izabranici tadašnjeg trenera Nenada Lalatovića su željeli da se iskupe za eliminaciju u Evropi.

Dobro su počeli banjalučki fudbaleri i već u prvih15-ak minuta stekli dvostruku prednost pogocima Aleksandra Vojnovića nakon kornera Dejana Melega, a potom je vezista iz Novog Sada, koji je u međuvremenu napustio klub sa Gradskog stadiona, majstorski pogodio mrežu Dobojlija iz slobodnog udarca.

Činilo se tada da će Lalatovićev tim barem djelimično oprati ružan ukus poslije ispadanja od Farana, ali su u nastavku uslijedili novi šokovi i to za samo dva minuta!

U periodu između 60. i 62. minuta Sloga Meridian je uspjela da stigne do izjednačenja i na kraju ostane neporažena u Modriči - 2:2.

Banjalučku mrežu je najprije pogodio Uglješa Stevanović, a onda i kapiten Sloge Aleksandar Milaković, što je rezultiralo nokdaunom za Nenada Lalatovića, koji je odmah nakon meča podnio ostavku, ali je rukovodstvo nije prihvatilo.

Ipak, Lalatović je poslije vodio crveno-plavu ekipu u još nekoliko utakmica, a poraz od Leotara ga je natjerao da definitivno "digne sidro" iz Banjaluke. Na njegovo mjesto imenovan je Vinko Marinović, koji će u subotu po drugi put u karijeri odmjeriti snage sa iskusnijim strategom, Zoranom Ćurguzom, inače doktorom nuklearne fizike.

Izvor: FK Borac zvanični sajt

Prvi put je mladi stručnjak bio uspješniji u susretu Prve lige Republike Srpske 2011. godine dok je sjedio na klupi Kozare. Tim iz Gradiške je tada savladao dobojsku Slogu ubjedljivim rezultatom 3:0.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC