• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred Slogu Meridian: Marinović u problemu zbog desnog beka, a Lukić neće proslavljati eventualni pogodak!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac s velikim poštovanjem dočekuje Slogu Meridian na stadionu "Mlakve" u Novom Gradu, ali s jasnim ciljem da osvoji sva tri boda u subotnjem susretu 12. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Fk Borac - FK SLoga - najava 12. kolo - Vinko Marinović - Jovo Lukić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Trener crveno-plavih Vinko Marinović je u najavi utakmice pohvalno govorio o Dobojlijama, ali i izrazio nadu da će njegovi izabranici uspjeti da stignu do pobjede nakon reprezentativne pauze.

"Imali smo pauzu od dvije nedjelje, probali smo da podignemo fizičku spremu, imali smo i utakmicu (Kup RS protiv Skugrića - 9:0) koja nam je dobro došla, a nakon nje smo ušli u pripremu za sutrašnju utakmicu protiv Sloge. Dosadašnjih 10 kola je pokazalo da su ekipe dosta ujednačene. Sloga Meridian je stvarno dobro odigrala ranije utakmice, imaju dobru ekipu, iskusnog trenera (Zoran Ćurguz), koji je zaista dobro posložio tim. Imaju dosta mladih igrača, kvalitetni su u defanzivi, a imaju i brze fudbalere prema naprijed, što obilato koriste u tranziciji. Takođe dobro igraju i osvajaju duge lopte, pa nas čeka jedan težak protivnik", rekao je Marinović, ali opet jasno je postavio cilj banjalučke ekipe.

"Što se tiče nas, posljednji meč smo slavili i želja nam je da sa pozitivnim rezultatom nastavimo i dalje kako bismo osvojili tri boda. Neće biti lako, ali sve u svemu, ekipa polako dobija potrebne note i nadam se da ćemo to sutra pokazati na terenu".

Prema njegovim riječima, Borac ima dosta kadrovskih problema pred meč sa Dobojlijama.

"Imamo određenih poteškoća u pripremi utakmice, juče je Goran Zakarić osjetio bol u zadnjoj loži, Nikola Ćetković je odranije povrijeđen, ali opravak ide u dobrom pravcu. Ivan Grgić je imao distorziju zgloba na meču protiv Skugrića, vidjećemo kakvo je stanje s Nikolom Andrićem, koji je imao problema u lumbalnom dijelu leđa. Ipak, sve u svemu, vjerujem da imamo širok roster koji može kvalitetno da odradi meč. Dinu Ćorića nisam spomenuo, u procesu je oporavka. Dobro je i očekujem da se za koji dan priključi ekipi. Na toj poziciji desnog beka nam je najveći problem, moramo naći neko rješenje ukoliko ne bude mogao da igra Andrić".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Marinović je posebno napomenuo da cijeni dobojskog trenera Zorana Ćurguza, protiv kojeg je samo jednom odmjerio snage u karijeri i zabilježio pobjedu.

"Dosta mijenja formacije, 3-4-3 ili 3-5-2, radili smo na tome, ali vidjećemo kako ćemo to preslikati na teren. Ipak, očekujem da će Sloga igrati u jednoj od ove dvije formacije. Tim je dosta dobro isbalansiran i ukomponovan, moje pohvale ne dolaze samo iz poštovanja prema protivniku već to zaista i zaslužuju", dodao je strateg Borca.

Centarfor Banjalučana Jovo Lukić, koji je bio strijelac četiri pogotka u kup-utakmici, izrazio je nadu da će pogoditi mrežu Dobojlija, ali i istakao da neće proslavljati iz poštovanja prema bivšem klubu.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Sloge Meridian, nadam se da ćemo ostvariti pobjedu kako bismo zadržali priključak u borbi za titulu. Dobojlije imaju kvalitetnu ekipu, brzu tranziciju, a dobri su i u defanzivi. Mi ćemo se maksimalno potruditi da ispoštujemo zahtjeva šefa i da pokušamo da ostvarimo pobjedu", rekao je Lukić i osvrnuo se na "poker" pogodaka na startu Kupa RS.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Gol je gol, meni kao napadaču znači i nadam se da će se to prenijeti i na ligu. Neću slaviti eventualni pogodak iz poštovanja prema bivšem klubu", dodao je napadač crveno-plavih.

m:tel Premijer liga BiH, 12. kolo

Tuzla siti - Sarajevo (15.00)
Velež - Posušje (15.00)
Zrinjski - Sloboda (20.00)

Subota
Borac - Sloga Meridian (14.00)
Leotar - Željezničar (15.00)
Široki Brijeg - Igman (19.00)

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC