• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sportski dan" na Gradskom stadionu: Djeca - najveće bogatstvo Banjaluke i Republike Srpske! (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, Fudbalskog kluba Borac i Atletskog kluba Banjaluka organizovana manifestacija koja je okupila veliki broj mališana, a kojom je ozvaničen završetak radova na izgradnji terena sa hibridnom travom na Gradskom stadionu.

 Aleksandar Subić Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Veliki broj mališana okupio se danas na Gradskom stadionu u Banjaluci, kako bi učestvovao na "Sportskom danu", manifestaciji na kojoj su mogli da pokažu svoje sportske vještine, ali i kojom je obilježeno okončanje radova na postavljanju nove travnate podloge.

U organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, Fudbalskog kluba Borac, te Atletskog kluba Banjaluka, "Sportski dan" poslužio je i kako bi na jednom mjestu djecu na sportskim terenima pokazala sve ono što umiju. Organizovan je fudbalski turnir, ali i razne druge zabavne igre, korisne za razvijanje brojnih sposobnosti, ali i jačanje sportsko-takmičarskog duha.

Nema sumnje da je današnji dan dodatno podstakao mnogu djecu na druženje, ali i približio sport svima. Svi učesnici dobili su i prigodne poklone, nagrade, pehare i medalje, za njih je bio organizovan roštilj, kao i sokovi, a imali su priliku i da porazgovaraju sa fudbalerima Borca, fotografišu se s njima, te možda "pokupe" i poneki bitan savjet za nastavak karijere.

Pogledajte

01:05
Sportski dan
Izvor: MONDO/Slaven Petković
Izvor: MONDO/Slaven Petković

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić istakao je da su djeca ono najbolje i najljepše što Banjaluka i Republika Srpska posjeduju.

"Ovo što vidimo na tribinama i terenima je najveće bogatstvo Banjaluke i Republike Srpske. Svi zajedno moramo imati obavezu i zavjet da za sportiste i svu omladinu Banjaluke stvaramo što bolje uslove. Ponosan sam na ljude iz FK Borac, kao i na sve ono što radi prvi čovjek FSRS i FSBiH Vico Zeljković kada je u pitanju infrastruktura, te na sve projekte koji su bili i biće realizovani u narednom periodu. Želim da ova manifestacija zaživi i da se svake godine okupljamo, te tako podržimo našu omladinu", poručio je nekadašnji fudbaler.

FK Borac danas je dobio modernizovan teren, na kojem će "crveno-plavi" pokušati da ostvare što bolje rezultate.

"Ovo je veliki dan za FK Borac, koji će ostati upisan u klupskoj istoriji. San mnogih generacija, mogu reći i one moje igračke, konačno je postao java. Klub i grad dobili su teren izgrađen po najmodernijim standardima, pa vjerujemo da će se i kvalitet igre podići na viši nivo. Navijači i svi koji dođu na stadion dobiće jedan potpuno novi ugođaj. Naši fudbaleri, ali i naši atletičari, koji će uskoro da dobiju novu stazu, sada imaju odlične uslove za rad. Od njih tražimo samo jedno - da nas obraduju novim pobjedama", poručio je predsjednik Borca Stojan Malbašić, zahvalivši se svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Nova atletska staza omogućiće svima koji se bave atletikom u gradu na Vrbasu, ali i šire, da imaju izvanredne uslove za rad.

"Ispred svih atletičara Banjaluke, nebitno o kojem klubu se radi, zahvaljujem se svima koji su nam omogućili da dobijemo novu atletsku stazu. Želja nam je bila da uz FK Borac, ali i druge sportove, zajedno rastemo", rekao je jedan od inicijatora izgradnje nove staze Duško Tadić, koji je ispred Atletskog kluba imao i prigodan poklon za trenericu Radislavku Račić, nakon čega su prisutni simboličnim činom posipanja granulata ozvaničili početak radova na izgradnji nove atletske staze.

Svakako najzaslužniji za izgradnju terena sa hibridnom travom, ne samo na Gradskom stadionu u Banjaluci, nego i ostalim stadionima širom BiH je Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza RS i BiH. Takođe, svim članovima Područnog fudbalskog saveza Banjaluka uručena je donacija u vidu fudbalskih lopti.

"Čast mi je i zadovoljstvo što smo danas organizovali 'Sportski dan' u Banjaluci. Nadam se da će u narednim godinama ovo prerasti u redovnu manifestaciju. U ime Fudbalskog saveza RS želim da se zahvalim gospodinu Miloradu Dodiku, koji je pomogao rad našeg Saveza, te bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće. Siguran sam da ćemo u narednom periodu, zajedno sa institucijama Srpske, dodatno poboljšati stanje na Gradskom stadionu, kako bi ovaj hram fudbala mogao da ugosti najveće evropske ekipe", istakao je Zeljković.

Posebno su nagrađeni mališani koji su pokazali najbolje fudbalske i atletske vještine, kao i najmlađi učesnik manifestacije. Njih je nagradio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Radujem se ovom stadionu, novom terenu i atletskoj stazi. Ali najviše se radujem ovoj djecu. Ova vesela graja koja dolazi od njih je nešto najljepše što čovjek može da čuje. Želim Banjaluku koja će biti šampion u mnogim sportovima, kao što je nekad bila u rukometu, fudbalu, boksu...", rekao je Dodik, posebno pohvalivši sve u Fudbalskom klubu Borac, za koje je istakao da ima potpuno povjerenje u njih, te da će učiniti sve što je u njegovoj moći da i u narednim godinama banjalučki tim postiže zapažene rezultate.

"Borac i Banjaluka zaslužuju vrhunska fudbalska dostignuća", poručio je Dodik, a zatim je imao i lijepe riječi za Atletski klub Borac: "Čestitam vašem rukovodstvu, koje je bilo uporno da do ove investicije dođe. Za to će za 15-ak dana ovdje biti nova atletska staza", naglasio je Dodik.

Današnji "Sportski dan", a naročito dešavanja na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, gdje je veliki broj mališana imao priliku da pokaže sve ono što zna, jasno su pokazali da Banjaluka i Republika Srpska posebnu pažnju poklanjaju najmlađima.

Jer ne kaže se uzalud - na mladima svijet ostaje.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejo

Samo što više sporta, druženja, igranja napolju

Prase

"Sportski dan" je poslužio u kampanji SNSD-a, zabole njih za djecu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC