• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salah iz istorije obrisao sramotu sa Maksimira: Dinamo je tada optužen za namještaljku, a Vida je namigivao rivalima!

Autor Haris Krhalić

Teško je zaboraviti taj meč Dinama i Liona, a i danas on izgleda krajnje sumnjivo!

 Sumnjiva utakmica između Dinama i Liona Izvor: YouTube/screenshot/muilknol

Mohamed Salah je na meču sa Rendžersom ušao u igru u 68. minutu, vodio je Liverpul 3:1, a onda je Egipćanin potopio škotski tim. Trebalo mu je šest minuta i 12 sekundi da postigne het-trik što je novi rekord Lige šampiona. A prethodni rekord je postignut 7. decembra 2011. godine u Zagrebu, kada je zbog dešavanja na "Maksimiru" cijela fudbalska Evropa ustala na noge!

Tada je Lion u gostima savladao Dinamo sa 7:1, a zbog tog poraza, het-trika Batefimbija Gomisa za osam minuta i jednog poteza Domagoja Vide svi su vikali da je u pitanju prevara i namještaljka!

Ovakvim ishodom meča zbog ubjedljive pobjede tima sa "Žerlana" Ajaks je ostao bez prolaska u drugu fazu Lige šampiona, a Holanđani su bili bijesni! Ne samo da im se činilo da se Dinamo nije dovoljno trudio već smo videli i nevjerovatan potez pri jednom od golova korpulentnog Gomisa. Kada je izvadio loptu iz svoje mreže Domagoj Vida je namignuo protivničkom napadaču! Pogledajte taj momenat:

Poslije meča tadašnji trener "modrih" Krunoslav Jurčić dobio je jedan od svoja tri otkaza u Dinamu, ali je Ajaks poslije poraza od Reala 3:0 ostao bez druge faze Lige šampiona i Holanđani su odmah osuli paljbu po Hrvatima!

"Vidljivo je da su se igrači Dinama odmarali i nisu igrali s fanatizmom. Čudno je da se Francuzi nakon 6:1 i 7:1 nisu radovali, kao da su već znali... Tu je i namigivanje Vide Gomisu kod rezultata 5:1", pisao je "Ajaxinside" tada.

IGRAČI SA ISTOKA SU ČUDNI vs UEFA DA ISTRAŽI!

Izvor: Profimedia

Sam Gomis je dao svoje viđenje situacije. Prema njegovom mišljenju fudbaleri sa istoka Evrope su "malo čudni".

"Kad smo dali gol Vida je znao da želimo što prije da uzmemo loptu i nastavimo utakmicu. Igrači na Istoku Evrope su malo čudni oko lopte. Pokušao sam da mu je uzmem, a on je namigivanjem htio da mi poruči 'Tek si ga dao, daj da se malo oporavimo.'"

Lion je do tada dao dva gola u pet utakmica što je itekako bilo sumnjivo treneru holandske ekipe Franku De Buru.

"Moj asistent mi je rekao da su Lionovi golovi u drugom poluvremenu zagrebačke utakmice padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je u pola sata primiti šest golova, pogotovo u takmičenju ovog nivoa. Ako se na "Maksimiru" događalo nešto sumnjivo, UEFA bi to morala istražiti", rekao je on tada.

Zdravko Mamić se naravno oglasio i na konferenciji za medije nazvao optužbe za nameštanje "sramnim", a do danas Dinamo nije dobio nikakvu kaznu zbog ovog meča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC