• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo može u osminu finala Lige šampiona, a može i da ispadne: Haos u grupi Zagrepčana, sve staje u 180 minuta!

Autor Dragan Šutvić

U grupi u kojoj je Dinamo, situacija je potpuno otvorena. Tako Zagrepčani mogu da prođu kao prvoplasirani, ali i da skroz ispadnu iz Evrope.

 dinamo može da bude prvi i da ispadne iz lige šampiona  Izvor: Profimedia

Grupna faza Lige šampiona dugo nije bila ovako neizvjesna. Nakon polovine odigranih mečeva četvrtog kola Lige šampiona, situacija je veoma otvorena pred finalnih 180 minuta, a možda je najluđa situacija u grupi "E" u kojoj sve ekipe mogu da prođu dalje, dok isto tako mogu i da ispadnu iz Evrope. 

Čelsi je preokrenuo situaciju u svoju korist i sada ima sedam osvojenih bodova nakon dvije uzastopne pobjede nad Milanom, drugoplasirani je Salcburg sa šest, a potom slijede pomenuti "rosoneri" i Dinamo Zagreb sa po četiri, ali niko ne smije još da ih otpiše.

Možda će vas zanimati

Dinamo je pobijedio Čelsi na početku takmičenja, a potom nije ponovio takve igre. Večeras su na "Maksimiru" došli do boda protiv Salcburga (1:1), ali iako nisu ostvarili rezultat kome su se nadali - još imaju šansu da prođu čak i sa prvog mjesta u osminu finala Lige šampiona, što bi bio neverovatan uspjeh "modrih" koji su uglavnom "vreća za udaranje" u grupnoj fazi.

Bod "modrima" donio je Ljubičić u 40. minutu, nakon što je Sajnvald doveo Austrijance u vođstvo već u 12. minutu. Za to vrijeme u istoj grupi Čelsi je "rutinirao" Milan 2:0, a lakoj pobjedi kumovao je njihov bivši fudbaler Fikajo Tomori.

Dobio je crveni karton u 18. minutu za prekršaj nad Mauntom, vrijedan najstrože kazne, a golovi Žoržinja sa "kreča" u 21. i Obamejanga u 34. minutu pokazali su koliko je Premijer liga i dalje jača od Serije A, pošto šampion Italije nije mogao da parira Čelsiju koji je u vrlo osjetljivom trenutku nakon očajnog starta sezone.

Poslije debakla Juventusa u Haifi (2:0), i remija Kopenhagena protiv Sitija (0:0), vidjeli smo još dva iznenađenja - PSŽ nije savladao Benfiku na svom stadionu (1:1), dok je Real Madrid tek u nadoknadi vremena preko Ridigera uspio da "otme bod" Šahtjoru (1:1) na neutralnom terenu u Varšavi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC