• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkašice Srbije u polufinalu Svjetskog prvenstva: Deseta pobjeda na turniru, drama, a sad po medalju!

Autor Dragan Šutvić

Srpske odbojkašice zadržale su maksimalan učinak i plasirale se u polufinale Svjetskog prvenstva u odbojci!

 odbojkašice srbije u polufinalu svjetskog prvenstva  Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pošto je večeras savladala domaćina Poljsku 3:2, poslije drame i tek četvrtog izgubljenog seta na turniru.

Srpske odbojkašice "utišale" su 13.000 domaćih navijača i pokazale zašto su najveći favorit na turniru, tako da im predstoji borba za medalje, iako su na osnovu do sada prikazanog odavno srpske heroine zaslužile meč za zlato - ali im sistem takmičenja nije išao na ruku.

Možda će vas zanimati

Da bi srpske odbojkašice došle do medalje, moraće da odigraju čak 12 mečeva, deset su već dobili, a u završnici su dobile reprezentacije protiv kojih su već igrale u grupnoj fazi.

Prvo Poljsku, koju je Srbija u grupi dobila 3:0, pa sada 3:2, dok Srbiju u polufinalu čekaju Amerikanke protiv kojih su srpske djevojke takođe bile već ubjedljive (3:0).

Srbija je na kraju protiv Poljske napravila preokret 3:2 (21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14), pošto djevojke nije poremetio prvi izgubljeni set na turniru. Vezale su srpske odbojkašice 22 uzeta seta zaredom, da bi Poljakinje vjerovatno iskoristile trenutak stegnutosti usljed pritiska - ipak je Srbija postala veliki favorit tokom takmičenja koje je počelo još 23. septembra.

Bilo je nemoguće održati takav tempo uz veliku pažnju javnosti, ali kada je zagustilo - "plava četa" je podigla nivo igre i došla do pobjede nakon dramatičnog petog seta.

Za finale Svjetskog prvenstva Srbija igra već sutra (!) protiv Sjedinjenih Američkih Država, dok se u drugom polufinalu sastaju Italija i bolji iz duela Brazila i Japana. Finale je zakazano za 15. oktobar u Apeldornu, a Srbija brani zlatnu medalju osvojenu prije četiri godine u Jokohami.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC