• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćna Srbija ima 9:0 - svjetske šampionke gaze redom: Odbojkašice nemaju pravog rivala, razbile su i Tursku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fantastičan meč reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu za odbojkašice.

 Odbojkašice Srbije pobijedile Tursku 3:0 Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije nastavlja da gazi na Svjetskom prvenstvu, a srpske odbojkašice još nisu našle dostojnog rivala. Nakon odigrane druge grupne faze ovog turnira ekipa koju vodi Danijele Santareli ima skor 9:0 i čeka da vidi protiv kojeg od timove koje je već savladala će igrati u četvrtfinalu.

U posljednjem meču grupne faze na Svjetskom prvenstvu Srbija je savladala Tursku 3:0 (25:20, 25:21, 25:23), nakon mnogo drame u trećem setu i tako zadržala maksimalni učinak. Zbog neobičnog sistema takmičenja na ovom turniru ovo je bio čak deveti meč u grupnoj fazi za srpske reprezentativke, a u tim susretima izgubile su samo dva seta - protiv Bugarske koja je davno završila učešće.

Kao što je bio slučaj i sa ostalim reprezentacijama, Turska nije mogla da parira odbojkašicama Srbije. Prva dva seta dobijena su bez velike drame, dok je treći donio najviše neizvjesnosti. Srbija je u finiš meča ušla sa opipljivom prednošču, Turska se vratila i izjednačila, ali bez snage da preokrene i produži ovaj susret.

Ponovo je najefikasnija na meču bila Tijana Bošković sa 21 osvojenim poenom, dok su dvocifreni učinak imale još Brankica Mihajlović (15) i Maja Aleksić (12). U poraženom timu najbolja je bila Derija Cebečioglu, koja je osvojila 13 poena, ali i pogriješila u poenu koji je Srbiji donio trijumf.

Nakon odigrane kompletne grupne faze na Svjetskom prvenstvu igraće se četvrtfinale, a Srbiji će rival biti ekipa koju su naše odbojkašice već savladale u dosadašnjem dijelu turnira. Ostaje da se vidi da li će to biti Turska, Poljska ili Dominikanska Republika. Srbija će protivnika saznati kasnije večeras, kada svi timovi u grupi odigraju posljednji meč.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC