• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulalić zavidi Osimu: U gostujućim utakmicama koristi malo defanzivnije igrače, a kod kuće malo kreativnije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željezničar u subotu na "Grbavici" dočekuje Velež.

 Edis Mulalić Izvor: Promo/FK Željezničar/ Adem Ćatić

Željezničar će u okviru 15. kola m:tel Premijer lige BiH na "Grbavici" u subotu od 17 časova ugostiti Velež, a tim Edisa Mulalića pokušaće da nastavi sa dobrim izdanjima, te se učvrsti pri vrhu tabele.

Svjestan je trener sarajevskih "plavih" Edis Mulalić da njegovu ekipu čega zahtjevnih 90 minuta, a posebno se osvrnuo na nekadašnjeg stratega Željezničara Amara Osima koji sada s klupe predvodi "rođene".

Možda će vas zanimati

"Čeka nas teška utakmica sa protivnikom koji ima dosta kvalitetne pojedince i veoma širok kadar. Amar u posljednje tri-četiri utakmice ima veći izbor igrača, primijetio sam da koristi oko pet-šest igrača fiksno, a ostale stavlja prema domaćinstvu ili gostujućim utakmicama. U gostujućim malo defanzivnije igrače, a kod kuće malo kreativnije. U nekim stvarima mu i zavidim jer ima izbora i ima nekoliko varijanti može probati, mi to ne možemo", rekao je Mulalić u najavi meča.

Neće Željezničar biti kompletan. Haris Hajdarević i Amar Drina su suspendovani zbog kartona, dok se na povrede žale Hamza Gasal i Sedad Subašić.

"Malo smo i osakaćeni u pripremi utakmice sa zaštićenim godište, pet ih imamo, to su Gasal, Subašić, Beća, Muftić i Drina, koji je kažnjen sa tri žuta kartona, dok su Gasal i Subašić povrijeđeni, tako da smo ostali na dva igrača sa zaštićenim godištem i samim tim to nam i diktira sami sastav, ali hajde, nećemo plakati, imamo to što imamo, želim da se sutra prezentujemo kao i dosad, kao tim, da budemo hrabri kako onda kada mi imamo loptu, tako i kada je ona kod protivnika. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo", istakao je Mulalić.

Izvor: Promo/FK Željezničar/ Adem Ćatić

Marin Galić naglasio je da je ekipa tokom prethodnih dana dobro radila, a nakon trijumfalnog početka takmičenja u Kupu BiH atmosfera je na zavidnom nivou.

"Što se tiče ekipe mislim da mi igramo relativno dobro i to rezultat pokazuje. Ok, imamo uspone i padove, ali svaka utakmica gdje smo bili malo lošiji, izdigli smo se iznad toga i bili smo bolji. Puno smo naučili iz svega. Sada smo imali dva poraza i ostvarili smo pobjedu u Kupu koja je jako bitna. Čekamo Velež, to je dobra ekipa, igrali smo protiv njih, znamo šta nas očekuje, pripremali smo se cijelu sedmicu", poručio je Galić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 15. KOLO:

Subota:

Leotar - Široki Brijeg (14.30)
Igman - Borac
Zrinjski - Sloga Meridian
Željezničar - Velež (17.00)

Nedjelja:

Sloboda - Tuzla siti (13.00)
Posušje - Sarajevo (14.30)

Standings provided by SofaScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC