• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok-terapija u Sarajevu dala rezultat: Bordo tim trijumfovao na "vrućem" gostovanju u Posušju!

Autor Dragan Šutvić

Sarajevski premijerligaš upisao je pobjedu na "Mokrom Docu", u meču u kojem je na klupi debitovao Emir Obuća.

 sarajevo pobijedilo posušje Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Prva utakmica bez Feđe Dudića na klupi donijela je trijumf Sarajeva, koje je na zatvaranju 15. runde upisalo pobjedu na gostovanju Posušju:

POSUŠJE – SARAJEVO 0:1 (0:0)
/Čataković 49/

Možda će vas zanimati

Nakon šokantne eliminacije iz Kupa BiH od Čelika, člana Druge lige FBiH, dotadašnji trener Sarajeva Feđa Dudić odlučio je da podnese ostavku, koju je Upravni odbor usvojio, a na njegovo mjesto "uskočio" je Emir Obuća.

Dudićev pomoćnik u stručnom štabu i nekadašnji napadač bordo kluba uknjižio je pobjedu na startu svog mandata, koji bi za sada trebalo da traje do odlaska na zimsku pauzu, nakon čega će se rukovodstvo Sarajeva na miru posvetiti rješavanju pitanja trenera "za stalno".

Navijači Sarajeva, koji su u velikom broju došli u Hercegovinu, smatraju da u klubu postoji još kandidataza odlazak iz kluba. Smatraju da bi Sarajevo trebalo da napusti i sportski direktor Emir Hadžić, kojeg su označili kao glavnog krivca za loše odrađen prelazni rok u pauzi između dvije sezone.

To su ispisali i na paroli, koju su istakli dvadeset minuta prije kraja meča, a na kojoj je pisalo: "Tvorci ekipe koja je kriva za bruku trebaju otići ruka pod ruku! Emir Hadžić – odlazi!"

Kada je riječ o samoj utakmici, trenutak odluke na "Mokrom Docu" dogodio se nakon četiri minuta nastavka, kada je Hamza Čataković iskoristio izgubljenu loptu Nikše Šilića na lijevoj strani i matirao Luku Kukića, a na kraju se pokazalo i postavio konačan rezultat.

Sarajevo je, inače, od 30. minuta igralo sa igračem više. Direktan crveni karton, nakon prekršaja koji je načinio kao posljednji igrač odbrane, dobio je Ivor Krešić.

Uz brojčanu prednost, Sarajevo je imalo do kraja meča još nekoliko prilika za postizanje gola. Nisu ih realizovali pomenuti Čataković, Ivan Ikić i Rašid Abubakar, dok je odličnu šansu da šokira goste propustio Luka Begić.

Nakon centaršuta sa lijeve strane, ostao je sam na 7-8 metara od gola, šutirao glavom, ali poslao loptu tik pored desne stative gola Muhameda Šahinovića, koji je već bio savladan.

Poslije ove pobjede, šeste u sezoni, Sarajevo je na petom mjestu premijerligaške tabele uz 24 boda, dva manje od četvrtoplasiranog Borca. Posušje je, sa druge strane, zbog bolje gol-razlike od Leotara samo jedno mjesto iznad zone ispadanja iz elitnog društva.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 15. kolo

Nedjelja:

Sloboda – Tuzla siti 0:0

Posušje – Sarajevo 0:1 (0:0)
/Čataković 49/

Odigrano u subotu:

Igman – Borac 0:0

Leotar – Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Handžić 87/

Željezničar – Velež 2:0 (0:0)
/Amoa 51, Mekić 90+2 pen/

Zrinjski – Sloga 3:0 (2:0)
/Stapić 35 ag, Ćuže 45, Bilbija 62/

Standings provided by SofaScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC