• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona? SAD JE NEMOGUĆA MISIJA! Svi detalji kazne Juventusu: Pogledajte koliko je pao! Šta će biti sa Vlahovićem?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Juventus je dospio u ogroman problem

 Sve o kazni Juventusa i oduzimanju 15 bodova Izvor: Profimedia

Juventus je kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog finansijske malverzacije prilikom desetina transfera. Iako "stara dama" ima pravo da uloži žalbu, što će se i dogoditi, na tabeli je već spuštena u sredinu. Teoretski, sada ima šansu da se dogodine plasira u Ligu šampiona koliko i Bolonja i Empoli.

Saopšteno je da je izrečena zabrana od 2,5 godine vršenja funkcije Fabiju Paratićiju (50) stručnjaku koji je od 2010. do 2021. stvorio u Juventusu niz šampionskih timova kao sportski direktor. Sada je u Totenhemu i ozvaničeno je da je ipak kršio pravila kada je nizao titule sa "starom damom". On je dobio najoštriju kaznu, a po dvije godine su dobili Andrea Anjeli (47), član čuvene porodice koji je vodio klub od 2010. do novembra 2022, kada se povukao kada je lokalni tužilac naložio ispitivanje finansijskih računa. Takođe, kažnjen je i izvršni direktor Juventusa Mauricio Arivabene (65), koji je u upravi Juvea od 2012.

Niz sankcionisanih funkcionera Juventusa nastavlja se osmomjesečnom suspenzijom za Pavela Nedveda (50), slavnog fudbalera, osvajača Zlatne lopte i bivšeg potpredsjednika borda direktora kluba. I legendarni Čeh se povukao iz Juventusa u novembru, kao i cijeli bord direktora zajedno sa Anjelijem. Uz njega, kažnjen je i Federiko Kerubini (51), prvi čovjek sporskog sektora, koji je krajem godine ostao u klubu nakon odlaska niza čelnika. On ipak neće moći da radi taj posao dok ne odsluži kaznu u trajanju od 1,4 godine.

S obzirom na sve navedeno, kao i na činjenicu da je Juventus sada 12 bodova udaljen od četvrtoplasiranog Lacija, koji zauzima posljednje mjesto koje vodi u Ligu šampiona, krajnje je neizvjesno da li će "stara dama" uspjeti da se vrati u elitu. Zanimljivo je da isti broj poena ima i Roma, koja je šestoplasirana, na mjestu koje vodi u Konferencijsku ligu. Ako ne uspije da ih stigne i prestigne, Juventus će bez Evrope, a pogotovo bez Lige šampiona, snositi velike finansijske posljedice, što bi moglo da se odrazi i na sastav ima za sljedeću sezonu. Da li će Dušan Vlahović, Anhel Di Marija i druge zvijezde i u tom slučaju ostati u ekipi? Da li će novi asovi moći da se privuku ako im Juve bude nudio bilo šta osim Lige šampiona? Sada dosta toga postaje neizvjesno kada je u pitanju velikan iz Torina.

Juventus je i dalje aktivan i u Kupu Italije i igra u četvrtfinalu protiv Lacija. Pobjednik tog duela igraće u dvomeču polufinala protiv Intera ili Atalante. A kada je u pitanju Serija A, stvarno od petka uveče izleda zaista sumorno za klub iz Torina:

  1. Napoli 47
  2. Milan 38
  3. Inter 37
  4. Lacio 34
  5. Atalanta 34
  6. Roma 34
  7. Udineze 25
  8. Torino 23
  9. Fiorentina 23
  10. Juventus 22
  11. Bolonja 22
  12. Empoli 22
  13. Monca 21
  14. Leće 20
  15. Specija 18
  16. Salernitana 18
  17. Sasuolo 16
  18. Verona 9
  19. Sampdorija 9
  20. Kremoneze 7

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC