• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REAL MADRID NA KORAK DO TITULE PRVAKA SVIJETA! I kada Luka Modrić promaši, nema drame za "kraljevski klub"

Autor Haris Krhalić

Real zakazao finale protiv azijske senzacije.

 Real se plasirao u finale Svjetskog klupskog prvenstva Izvor: Fonet/AP/Manu Fernandez

Očekivano, Real Madrid plasirao se u finale FIFA Svjetskog prvenstva za klubove, pošto je u srijedu uveče u Rabatu savladao egipatski Al Ahli sa 4:1 (1:0), a za titulu će se boriti protiv prvaka Azije i Saudijske Arabije Al Hilala, koji je juče pobijedio brazilski Flamengo i priredio senzaciju.

Real je poveo u 41. minutu golom Vinisijusa , a na 2:0 je povisio Federiko Velvarde u prvom minutu drugog poluvremena. Al Hilal je u 64. minutu prepolovio zaostatak pogotkom Ali Malula iz jedanaesterca, da bi u 86. minutu Luka Modrić propustio da riješi utakmicu kada mu je Mohamed El Šenavi odbranio penal. Dileme oko pobjednika riješene su u nadoknadi vremena, kada je naprije Rodrigo postigao treći, a potom Serhio Aribas i četvrti pogodak za Real.

Posljednji gol "kraljevskog" kluba ući će u istoriju jer je Aribas, Realov đak rođen 2001. godine, pogodio za samo 28 sekundi i tako oborio rekord ovog takmičenja. Do gola mladog veziste za konačnih 4:1 rekorder je bio Geret Bejl, koji je 2017. pogodio za 47 sekundi protiv Al-Džazire. 

Real Madrid je u polufinalu igrao sa Rodrigom kao najisturenijim napadačem, a kraj njega su bili Valverde desno i Vinisijus lijevo i sva trojica su postigla po gol. U veznom redu je Modrić takođe bio strijelac, a kraj njega su igrali i Toni Kros i Orelijem Čuameni. S obzirom na povredu Tiba Kurtoe, zadobijenu na zagrijavanju za meč protiv Majorke, u kojoj je heroj njene pobjede bio srpski čuvar mreže Predrag Rajković, za Real je u Maroku branio rezervista, Ukrajinac Andrej Lunin.

Real Madrid igraće za rekordnu petu titulu Svjetskog prvenstva za klubove, takmičenja ustanovljenog 2000. godine. Španski velikan je i sada rekorder sa tri titule, dok je Barselona drugi najuspješniji tim, sa tri titule prvaka svijeta. Meč za titulu biće odigran u subotu uveče, od 20 časova.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC