• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REAL MADRID JE PRVAK SVIJETA! Ančeloti preživio ultimatum, ali primio TRI gola od Saudijaca

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mnogima je i promaklo da se igra Svjetsko klupsko prvenstvo, a tamo bez iznenađenja - evropska ekipa je šampion.

 Real Madrid prvak svijeta Izvor: Profimedia

Real Madrid je osvojio FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo pošto je u finalu ovog takmičenja savladao Al Hilal 5:3 (2:1) i to nije rezultat poslije produžetaka ili penala, nego poslije regularnih 90 minuta u Maroku. "Kraljevski klub" je ofanzivno briljirao, defanzivno pravio greške, ali su na kraju podigli osmi pehar prvaka svijeta.

Do pobjede su ih vodili dvostruki strijelci Vinisijus Žunior, koji je pogađao u 13. i 69. minutu, i "čovjek za velike" utakmice Fede Valverde. Urugvajac je postigao golove u 18. i 58. minutu, dok je jedan gol za Real Madrid upisao i sjajni napadač Karim Benzema. Zvanično najbolji fudbaler svijeta postigao je tako prvi gol poslije četiri utakmice, pošto su ga mučile povrede u posljednje vrijeme.

Ono što nije pohvalno za Real Madrid je što su primili tri gola pošto su ih mučili igrači koji su nekada igrali na Pirinejima. Musa Marega je pogodio u 26. minutu, a Lusijano Vijeto dva puta u metu u 63. i 79. minutu.

Na ovaj način Karlo Ančeloti bi trebalo da je "preživio" na klupi Real Madrida, ali pitanje je koliko će Florentino Perez biti zadovoljan krajnjim rezultatom. Zbog loših partija Real Madrida u posljednje vrijeme spominjalo se da bi Italijan mogao da dobije otkaz, odnosno da je dobio ultimatum pred Svjetsko klupsko prvenstvo. Bilo je obavezno da ga osvoji da bi ostao trener Real Madrida, a spominjalo se da bi Raul Gonzales mogao da ga zamijeni.

Zbog osam bodova zaostatka za Barselonom upaljeni su "alarmi" u Madridu, a slijede dvije lakše utakmice protiv Elčea i Osasuna, dok potom 21. februara Real čeka gostovanje u Liverpulu, pa Atletiko, Barselona, pa revanš sa "redsima".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC