• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Partizanovo evropsko proljeće: Petrićeve promjene poslije debakla, nemiri u Moldaviji i gdje je prenos meča?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan je dočekao proljeće u Evropi, a sada će igrati jedan od najčudnijih mečeva u klupskoj istoriji - nakon optužbi na račun Rusa, deportovanja navijača i zaključavanja stadiona.

 Partizan igra protiv Šerifa u Moldaviji Izvor: MN PRESS

Debakl u Superligi je prošlost - Partizan mora da se "sabere". Crno-bijeli će nakon bolnog poraza od Mladosti imati priliku da to učine u Evropi, na gostovanju moldavskom Šerifu. U okviru prve runde nokaut faze Konferencijske lige srpski vicešampion će igrati jedan od najčudnijih mečeva u sezoni.

Uvertira za ovaj susret bile su neobične odluke moldavskih vlasti. Oni smatraju da je ugrožena bezbjednost u čitavoj državi, kao i da ruske obavještajne službe pokušavaju da izazovu nerede i svrgnu sa vlasti aktuelni režim. U centru toga ni kriv ni dužan našao se Partizan, kojem je trenutno samo do fudbala i povratka na pobjednički kolosijek.

Da li će iskoristiti priliku u Kišinjevu, daleko od Tiraspolja u kojem Šerif inače igra domaće mečeve? Bez navijača, iako su čak i neki fanovi crno-bijelih krenuli na put pa morali da se vrate kada ih kao prijetnju po državu dočekala policija? Protiv tima koji ni sam nije svjestan svojih limita i u gotovo svakom prelaznom roku prebaci u Evropu novu grupu afričkih fudbalera od kojih očekuje da se prodaju za više miliona? Ali, da krenemo redom...

KAKVA JE SITUACIJA U ZEMLJI?

Izvor: YouTube/FK Partizan Beograd/Screenshot

Tokom utorka je stigla vijest da je obustavljen vazdušni saobraćaj iznad Moldavije, a zatim se i spekulisalo zbog čega se to dogodilo. Meč Šerifa i Partizana bio je pod znakom pitanja u jednom trenutku - tada se mislilo i da Srbi ne mogu da uđu u ovu evropsku državu - ali se UEFA oglasila i za MONDO objasnila kakva je situacija.

Po svemu sudeći fudbal će moći da se igra, ali ne u pravoj atmosferi. Šerif ne igra u svom Tiraspolju koji je prestonica samoproklamovane Transnistrije već u Kišinjevu koji je glavni grad čitave Moldavije, a tribine će biti zaključane. Na početku je prodaja karata išla veoma slabo, a zatim je i obustavljena zbog problema koji su mogli da nastanu u čitavoj zemlji.

Za sada se zna da je Partizan potpuno spreman za meč i fokusiran na evropski izazov - u tom raspoloženju krenuli su na put. Sa druge strane, bokserski klub iz Budve zadržan je na granici, a zatim deportovan nazad letom sa presjedanjem u Istanbulu.

ŠTA ČEKA PARTIZAN?

Izvor: MN PRESS

Prije svega, crno-bijele će u Moldaviji dočekati tim koji je potpuno van takmičarskog ritma. Posljednji zvaničan meč Šerif je odigrao početkom novembra, a od početka februra imaju tek dvije prijateljske utakmice i nemaju pobjedu na njima. Poslije dvomeča sa Partizanom slijedi im još desetak dana pauze, meč Superkupa Moldavije, pa tek onda nastavak prvenstva - 12. marta! Praktično, četiri nedjelje nakon prvog okršaja sa crno-bijelima.

Zbog toga Šerif ne bi trebalo da je u sjajnom formi, ali možda će svježina biti njihov adut. I tokom januarskog prelaznog roka angažovali su nekoliko fudbalera koji se uklapaju u klupsku politiku - mladi i talentovani igrači koje planiraju da prodaju na zapad Evrope. Tokom zimskog prelaznog roka u klub su stigli fudbaleri iz Zimbabvea, Gabona, Maroka, Burkine Faso i na kraju Argentine, čisto da ne budu svi Afrikanci. Koliko su uigrani...

U krajnjoj liniji, Partizan i ne treba da razmišlja o tome. Nakon šamara koji je bolio u Superligi, a koji nam je analizirao trener Mladosti, crno-bijeli moraju da misle o sebi. Neće najveća misterija za Gordana Petrića biti kako zaustaviti Nigerijca Rašida Akanbija ili šta uraditi da da pozajmljeni igrač Standarda iz Liježa Abdul Tapsoba ne postigne gol. Partizanu treba da vodi računa o svojoj igri i bude na nivou evropskih mečeva od prošle jeseni.

KADA SE IGRA I GDJE JE PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Meč Šerifa i Partizana igra se u četvrtak od 21.00, kao i još sedam utakmica u ovoj fazi takmičenja. Pobjednici ovih duela pridružiće se ekipama koje su bile prvoplasirane u svojim grupama Konferencijske lige i zatim kao 16 najboljih timova ovog takmičenja nastaviti da se bore za evropski trofej. Direktan prenos na televizijama Arena sport i RTS, a tekstualni prenos meča možete pratiti uz MONDO.  

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC