• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MANČESTER JUNAJTED SE PRODAJE! Šeik donosi milijarde iz Katara, ali ima još ponuda - omraženi vlasnici konačno odlaze

Autor Haris Krhalić

U Mančester Junajted stigla ogromna ponuda za otkup 100% akcija. Katarski šeik Jasim Bin Hamad Al Tani je poslao ponudu od 5 milijardi funti, ali nije jedini koji želi da postane vlasnik slavnog kluba.

 Mančester junajted se prodaje Izvor: Profimedia

U Mančester Junajted, odnosno njegovim vlasnicima stigla je ogromna ponuda za otkup 100% akcija. Katarski šeik Jasim Bin Hamad Al Tani je poslao ponudu koju će rukovodstvo giganta iz Mančestera teško odbiti, a radi se o 5 milijardi funti za stoprocentno vlasništvo u klubu. U trku za klub se uključio i jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji, milijarder Ser Džim Retklif, koji je takođe voljan da "Crvene Đavole" vrati na šampionski put, na kome su nekada bili.

Klub sa Old Traforda godinama ne pravi iskorak u Premijer Ligi, navijači traže trofeje, a porodica Glejzer je pod velikim pritiskom svih simpatizera koji žele da oni napuste klub poslije serije neuspjeha. Loša transfer politika tokom godina, veliki broj "promašenih" pojačanja koja su dovedena za ogroman novac, neosvajanje titule u Engleskoj još od 2012. godine, jasno govori zašto su navijači za odlazak ove porodice.

Junajted je u protekloj deceniji imao neke solidne rezultate koji ni blizu nisu zadovoljili javnost. Navijači hoće dominaciju Premijer ligom kakva nije viđena još od perioda Ser Aleks Fergusona. Ove sezone izabranici Erika Ten Haga nakon slabog početka su konačno pronašli formu i nižu pobjede, trenutno su treći na tabeli sa 46 bodova, pet iza Mančester Sitija i Arsenala. U borbi su i za evropski trofej, pošto su u nokaut fazi Lige Evrope igrali nerešeno 2:2 protiv ekipe Barselone.

Dobre igre nakon odlaska Kristijana Ronalda, dobra pozicija na tabeli i upuštanje u trku za osvajanje lige umirili su ljubitelje ovog tima koji sada iščekuju rasplet situacije oko prodaje kluba. Čelnici se nadaju ponudi od 6 milijardi funti za većinski udio, koji su oni kupili za 800 miliona funti sada već davne 2003. godine, kada su na Old Trafordu duvali neki drugačiji vetrovi. Šampionski.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC