• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA pravi NOVO takmičenje: Igraće 32 tima svake četiri godine, ovo će promijeniti ISTORIJU!

Autor Dragan Šutvić

Ovo će biti pravo Svjetsko prvenstvo, mnogo sličnije onom reprezentativnom nego ovome što sada imamo u klupskom fudbalu.

 fifa pravi novo svjetsko klupsko prvenstvo  Izvor: Profimedia

Superliga bogatih nije prošla, ali će se svakako klupski fudbal na najvišem nivou itekako mijenjati. Prvo je objavljeno da će format Lige šampiona biti drugačiji, od sezone 2023/24, a sada se u engleskim medijima pojavila informacija i da će Svjetsko prvenstvo klubova izgledati potpuno drugačije.

Posljednji turnir FIFA Svjetskog prvenstva klubova osvojio je nedavno Real Madrid pobjedama nad Al Ahlijem u polufinalu i Al Hilalom u finalu. Do sada je format bio takav da su pobjednici kontinentalnih takmičenja igrali turnir u kome u kome je nastupalo šest timova i takmičenje se igralo svake sezone. Sada će se od 2025. godine prema pisanju "Tajmsa" takmičenje igrati na svake četiri godine, a nastupaće 32 tima!

Plan je da iz Evrope na taj turnir ide osam 12 timova i to pobjednici Lige šampiona iz svake sezone pred turnir i osam timova koji će se rangirati na osnovu UEFA koeficijenta. "Tajms" nije iznio planove kako će biti podijeljeno ostalih 20 mjesta na ovom turniru, ali je jasno da bi svaki kontinent dobio skladno svojoj fudbalskoj snazi broj timova koji bi ih predstavljao, a vrlo je vjerovatno da bi to bili pobednici svakog kontinentalnog takmičenja iz svake sezone. 

Ovaj turnir bi mnogo više podsjećao na Svetsko prvenstvo reprezentacija nego na sadašnje FIFA Svjetsko prvenstvo klubova koje se igra svake sezone. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC