• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igračima Obilića bilo naređeno da me povrijede! Emotivna ispovijest Vlade Jugovića: Od tada moja karijera...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vladimir Jugović se prisjetio duela Atletiko Madrida i Obilića iz 1998. godine.

 Vladimir Jugović: Igračima Obilića naređeno da me povrijede Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena Vladimir Jugović dva puta je podizao evropske pehare. Prvi put je to uradio 1991. godine sa Crvenom zvezdom u Bariju kada je osvojio Kup evropskih šampiona, potom je Juventusu donio posljednji "ušati" pehar 1996. godine, da bi 1999. godine bio blizu i trofeja Kupa UEFA. Međutim, njegovom tadašnjem klubu Atletiko Madridu na put je stala moćna Parma koja ih je eliminisala u polufinalu, kada Jugović nije mogao da pomogne.

Bila je to prva i jedina sezona za Jugovića u Španiji koju su "prošarale" povrede, a sve je krenulo još u septembru 1998. godine na meču protiv Obilića u prvom kolu Kupa UEFA. Atletiko je bez većih problema i ukupnim skorom 3:0 prošao dalje, ali je Jugović taj meč zapamtio po povredi koja mu je promijenila dalji tok karijere.

"Dao sam gol makazicama Sosijedadu te sezone u Kupu UEFA, međutim... Povrijedio sam se. To je bila čudna sezona jer smo igrali protiv Obilića u prvom kolu Kupa UEFA i tada su me povrijedili. Kasnije sam čuo da im je bilo naređeno, odnosno da im je bio zadatak da povrede mene i Žuninja", ispričao je Vladimir Jugović u intervjuu u emisiji "Mojih TOP 11" sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem.

"Nisam mogao polako da izlazim iz povrede, morao sam da igram jer sam investicija kluba i usljed tog trčanja, morate da kompenzujete. Ako vas prvo boli članak, onda vas boli lijeva, pa desna i pukne mišić. Od tada je krenula nizbrdo moja karijera. Izašao sam na toj utakmici zbog povrede, nisam očekivao da će mi 30 metara od našeg gola da mi uđe igrač Obilića. To je bio njihov centarfor, ne sjećam se imena.  Znam da je mojim prijateljima pričao da nije bilo slučajno. Ne kažem da je možda morao, ali nije bilo slučajno... Nisam mogao da igram poslije toga i možda smo mogli i finale Kupa UEFA da igramo te sezone. Kad bih mogao da vratim vrijeme...", osjetilo se u glasu Vladimira Jugovića koliko žali za tim duelom.

Izvor: MN PRESS

Ne postoji snimak kompletne utakmice, ali napadač Obilića na toj utakmici bio je Saša Kovačević koji je igrao još za Rad, Erzurumspor, Malatiju, Železnik, Tura i Hajduk sa Liona, a ima i jedan nastup za reprezentaciju Jugoslavije 1998. godine protiv Izraela.

"Pitao me Antić tada da li Inzagi ili Vijeri, ja sam mu rekao da je Kristijan bolji izbor. Dao je 29 golova u toj sezoni kod Antića. Ne znam da li je Pipo to saznao...", prisjetio se Jugović i otkrio da ga je Vijeri tada nagovorio da dođe u Atletiko Madrid, da bi samo poslije nekoliko zajedničkih treninga i sam otišao u Italiju gdje ga je zvao Lacio, tako da ga je "prevario" da zajedno zaigraju i u Španiji nakon igara u Juventusu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC