• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi traži još jednog "orla", ovo je poruka napadaču: Izabrao Srbiju, pa Švajcarcima objasnio kako i zašto!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji reprezentativac Srbije podijelio je savjete kolegi koji bi sada mogao da krene njegovim putem.

 Zdravko Kuzmanović o Darianu Malešu Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem privlači talente srpskog porijekla sa različitih strana svijeta, pa su tako u posljednjih nekoliko godina dres reprezentacije obukli Mile Svilar, Srđan Babić i Stefan Mitrović, a čekaju se debitantski nastupi Lazara Samardžića i Vladana Kovačevića koji će biti pozvan za neko naredno okupljanje. Svojevremeno je tako Srbija 2007. godine ukrala i Zdravka Kuzmanovića, koji je ostavio dubok trag u nacionalnom timu.

Bivši reprezentativac Srbije sada je bio sagovornik Švajcarcima na temu "Darian Maleš", koja posljednjih dana izaziva mnogo pažnje u toj zemlji. Napadač Intera ima srpsko porijeklo i možda je jedan od fudbalera koje je Piksi "skautirao" za budućnost srpskog nacionalnog tima. To je put koji je svojevremeno prošao Kuzmanović, ali i još neki fudbaleri sa Balkana su birali zemlju svojih predaka umjesto Švajcarske.

"On treba da izvaže gdje će ga više cijeniti i kako budući planovi izgledaju u konkretnim uslovima", kaže za švajcarski Blik Zdravko Kuzmanović i vraća se na situaciju koju je on imao: "Odigrao sam 50 utakmica, bio kapiten i učestvovao na Svjetskom prvenstvu. Kada sam prešao iz Bazela u Fiorentinu, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije je došao u Italiju lično da me ubijedi. Nisam samo ja, ima još slučajeva poput Rakitića ili Petrića kada se Švajcarska 'uspavala'. Vjerovatno su mislili da moj kvalitet nije dovoljan i da neću uspjeti u Firenci. Ja sam u medijima predstavljen kao 'babaroga' za plašenje ostalih. Nisam imao pojma šta će se desiti u medijima. Bio sam mlad."

Nekadašnji vezni fudbaler Intera i brojnih drugih klubova sam je doneo odluku o reprezentaciji za koju će nastupati, iako su u njegovoj porodici bila različita mišljenja o tome. "Majka me je molila da igram za Švajcarsku, otac je rekao da sam odlučim", otkrio je Zdravko Kuzmanović i dodao da bi on imao uspješnu karijeru i da je izabrao Švajcarsku: "Kada vidite u kakvim sam klubovima igrao, mislim da bi neki drugi igrači trebalo da se plaše konkurencije, a ne ja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC