• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin Rus dobio srpski pasoš za 10 mjeseci! Otvara se mjesto za stranca na "Marakani"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda sada u svom sastavu ima "stranca manje", što će svakako otvoriti prostor Rusu da igra još više.

 Jegor Prucev dobio srpski pasoš Izvor: MN PRESS

Mladi fudbaler Crvene zvezde Jegor Prucev dobio je srpsko državljanstvo, objavljeno je u "Službenom glasniku" (39/2023). Rus je stigao ljetos na "Marakanu" iz Sočija kao veliki talenat, plaćen je oko milion evra, a polako je počeo da dobija šansu kod trenera Miloša Milojevića. Međutim, često mu je "pasoš stranca" pravio problem, što više neće biti slučaj jer će se ubuduće računati kao domaći igrač.

Dok stižu informacije da je Prucev na izlaznim vratima "Marakane", prije svega se za njega interesuje Bazel, srpski pasoš je možda i dokaz da će Crvena zvezda ozbiljno računati na njega u idućoj sezoni kada će na klupi sjediti izraelski trener Barak Bahar u čiju se filozofiju i igrački uklapa.

Prucev je ove sezone odigrao ukupno 10 utakmica za crveno-bijele, ali je mahom ulazio sa klupe. Konkretan učinak ostvario je protiv protiv Čukaričkog u plej-ofu kada je asistirao Stefanu Mitroviću za gol kojim je potvrđena pobjeda (4:0). U više navrata hvalio ga je i trener Miloš Milojević, koji mu i dalje traži idealno mjesto u timu, pošto se radi o polivalentnom igraču koji nije skroz definisan pozicijom.

Prucev se pridružio dugačkoj grupi igrača koji su igrali za Crvenu zvezdu i dobili su srpski pasoš, s tim da je većina napustila Ljutice Bogdana (El Fardu Ben, Seku Sanogo...). Od stranaca u aktuelnom sastavu - srpski pasoš ima još tek Gelor Kanga. Kao stranci se vode Osman Bukari, Kings Kangva, Irakli Azarov i Aleks Vigo, odnosno to će biti i Piter Olajinka kada od ljeta obuče crveno-bijeli dres. S obzirom da je najavljen dolazak i bar jednog stranog napadača, ne čudi što je dobar potez za Jegora Pruceva uzimanje srpskog pasoša.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC